Migranti ukrali BMW, vozili ga 430 km, a kad je ostao bez goriva, ostavili ga u Senju

Mladom automehaničaru iz Imotskog Ivanu Maršiću krajem prošlog tjedna ukraden je BMW. No nemalo se iznenadio kad mu je policija javljena tko stoji iza krađe automobila.

Sve se dogodilo u petak navečer.

Nastavak ispod oglasa

– Svoj automobil BMW tricu karavan napunio sam s oko 30 litara goriva i kao i uvijek tik uz garažu ostavio sam i ključ u bravi. Mislio sam odmah, pošto započinje vikend, malo u đir s prijateljima. Oko 21.30 bio sam gotov, oprao ruke i bit će bilo 22 sata kada sam izišao iz garaže. I tad sam doživio pravi šok. Ljudi moji, nema mi mog BMW-a. Trenutak poslije, kad samo malo došao sebi, promislih da je to neka podla igra mojih prijatelja. Znaju da idemo u kafić, a i znaju da ostavim ključ u bravi, ispričao je za Slobodnu Dalmaciju.

Sutradan mu je iz policije javljeno da je auto pronađen u – Senju.

Ukrala su ga, kako mu je objašnjeno u policiji, četiri migranta – tri državljana Sirije i jedan državljanin Pakistana, svi u dobi od 18 i 19 godina.

– U autu nije bilo ništa oštećeno, samo zadnja sjedala puna čičaka, drače, a tapeti zemlje i gliba. Mora bit da su dobro hodali po brdima i poljima. U automobilu je bilo ravno trideset litara goriva i ja uvijek namjestim kilometražu na nulu da vidim koliko ću potrošiti goriva. Oni su ga potrošili na 430. kilometru. Dogurali su do Senja i tu su ih naši policajci uhvatili. Više nikad neću ostavljati ključ u automobilu da se drugi mogu njime poslužiti. Nije da sada treba praviti paniku, ali eto, činjenica je da i do nas dopre pokoji migrant, ali kud će baš na moj BMW – u smijehu završava svoju priču Ivan Mršić.

Slobodna Dalmacija