Sinoć smo u medijima svjedočili izjavama ministra obrane RH Damira Krstičevića vezano uz slanje novog kontigenta Hrvatske vojske u druge države. Istodobno je na granicama Hrvatske  događaju kaotične scene. Padom temperatura migranti kao da su pobješnjeli pa ne biraju načina da se domognu željene Europe.

Na ruti ilegalnih migranata prema Hrvatskoj nalazi se Bihać koji trpi užase. Kao rezultat neljudskih postupaka migranata, stanovnici Bihaća su nekoliko puta prosvjedovali. Gotovo su svakodnevni sukobi migranata s lokalnim stanovništvom, ove subote dogodila se i žestoka tučnjava u centru Bihaća. Česti su i međusobni sukobi migranata. Provale, uništavanje imovine, paljenje kuća namjerno ili ne namjerno, stvaraju strah i nelagodu domaćeg stanovništva. Puno je svjedočanstava građana Bihaća o  ponašanju ilegalnih migranata koji posebno vrebaju pripadnice ljepšeg spola. U državama iz kojih dolaze uobičajeni su seksualni napadi na osamljene djevojke i žene jer po tamošnjim shvaćanjima „takve žene samo čekaju da ih netko siluje“!!!

Čeka li to i Hrvatsku? Navala migranata na hrvatske granice premjestila se na istočnu granicu prema Srbiji. Njihovi pogranični policajci jučer su objavili kako su uhitili 13 krijmičara migranata. Oni su pomoću gumenih čamaca uporno prevozili manje grupe ilegalnih migranata u Hrvatsku. Bili su to uglavnom migranti iz Kine, Pakistana i Indije. Po svakom migrantu su za vožnju preko Dunava uzimali po 50 eura, što znači da je 5 minuta vožnje naplaćivano po 500 eura. I tako po cijele dane.

Migrantska nervoza dolaskom zime doseže maksimum. Srbijanska policija je nedaleko od državne granice sa Madžarskom u subotu otkrila skupinu migranata koji su danima kopali tunel kako bi se na taj način prebacili u susjednu državu. Da su znali pravu situaciju svakako to ne bi činili jer su Madžari „prvaci svijeta“ po uhićenju i deportaciji ilegalnih migranata zatečenih u svojoj državi.

Na društvenim mrežama sve su glasniji zahtjevi Hrvata da se na državne granice pošalje vojska. Također raste nezadovoljstvo što se isti migranti hvataju prilikom ilegalnih prelazaka granice uhićuju po 10 i više puta. Kao da se rugaju s nama. Za to su vrijeme malo utišale tzv. nevladine udruge koje se drže principa kako ilegalne migrante ne treba zaustavljati. Zanimljivo je kako takve ideje nemaju slične udruge u Švicarskoj, Madžarskoj, Poljskoj, Češkoj… Da bi se malo pohvalili kako su sposobni (krivo)lovci migranti su danas putem društvenih mreža objavili snimke ubijene srne uhavaće  u zamku. Hvale se kako im u Hrvatskoj ništa ne nedostaje. Kada neki Hrvat ubije srnu u krivolovu, slijedi mu teška globa, a možda i zatvor. Budući u RH za migrante nema zakona, ako ih uhvati policija mora ih samo vratiti u BiH ili Srbiju.

M.S.