Milan Jurković: „ Barkovićeva licemjernost i nepromišljenost“

14

Predsjednik GO HDZ-a Otočca i župan Ličko senjski Milan Jurković danas je poslao medijima priopćenje u kojem odgovara gradonačelniku Otočca Mariu Barkoviću na njegove izjave u medijima. Priopćenje donosimo u cjelosti:

Potaknut nedavnim medijskim istupima gradonačelnika Otočca g. Marija Barkovića obraćam Vam se ovim priopćenjem sada, nakon što sam čuo da je zdravstveno stanje g. Barkovića znatno poboljšano. Ne namjeravam taksativno odgovarati na prozivanja g. Barkovića. Svatko imalo upoznat s političkom scenom kako Otočca tako i Ličko-senjske županije prepoznat će licemjernost i nepromišljenost u njegovim istupima.

GO HDZ Otočac ima preko 2 000 članova. G. Barković je od samih početaka kao moj potpredsjednik bio aktivno uključen u unutarstranačke izbore i dobro zna da su provedeni u skladu sa Statutom i Propisnikom HDZ-a, dakle tajno na svim razinama. Podatak da sam od 155 izaslanika na posljednjim izborima dobio 155 glasova znači da je i sam g. Barković glasao za mene. Što više, prvi mi je i čestitao na novom mandatu za predsjednika GO HDZ Otočac. Što se promijenilo? Čemu laži i podmetanja g. Barkovića ? Ako želi biti predsjednik GO isti Statut i Propisnik kažu kako to može postati.

Za razliku od moje, politička karijera g. Barkovića naglo je krenula uzlaznom putanjom postavljanjem g. Barkovića na čelno mjesto Carinarnice Otočac gdje ga je imenovao g. Mladen Barišić, najbliži suradnik g. Sanadera.Istina je da sam ga  predložio kao kandidata za gradonačelnika, te mu skupa sa svim članovima GO HDZ Otočac pomogao da dođe na to mjesto. Strahujući da će sada izgubiti moju i našu potporu, g. Barković je tražio da podnesem ostavku na mjesto predsjednika GO HDZ Otočac. I to je pravi razlog traženja moje ostavke.

GO HDZ Otočac jednoglasno podržava g. Karamarka i provodi smjernice politike koju nalaže stranka. Za iznimno uspješne rezultate GO HDZ-a Otočac od kada sam na čelu, dobio sam priznanje u vidu jednoglasne potpore svih članova Predsjedništva ŽO HDZ Ličko-senjske županije, što  me osobno motivira za daljnji uspješan rad.

Zato pozivam g. Barkovića da prestane komunicirati putem medija, jer na taj način šteti ugledu stranke a i sebi samome. To nije u skladu s politikom HDZ-a, niti je kao član predsjedništva GO HDZ Otočac ovlašten za takva istupanja.

Predsjednik GO HDZ-a Otočac

Milan Jurković, dipl. ing