Milan Kolić HDZ-ov kandidat za župana Ličko senjskog

KolicGospić – Na  jučerašnjoj sjednici ŽO HDZ-a Ličko senjske županije glasovanjem je potvrđeno da će HDZ-ov kandidat za mjesto župana Ličko senjske županije biti Milan Kolić, sadašnji gradonačelnik Grada Gospića.

Za Milana Kolića glasalo je 29 članova ŽO HDZ-a dok su tri bila protiv. Prijedlog ŽO HDZ-a Ličko senjske županije da Milan Kolić bude budući župan treba još „blagosloviti“ predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Da li će to i učiniti za sada nije poznato jer unutar HDZ-a postoje razne opcije i promišljanja, čak do onih da postoji i mogućnost da Tomislav Karamarko raspusti ŽO HDZ-a Ličko senjske županije.

Nastavak ispod oglasa

Najzanimljivije će zasigurno biti pratiti zbivanja oko predstojećih izbora unutar HDZ-ovih Gradskih i Općinskih odbora, poglavito u GO HDZ-a Otočca gdje je stanje političkih prilika itekako nategnuto. Naš izvor tvrdi da gradonačelnik Otočca Mario Barković nakon što je Milan Kolić izabran za budućeg župana, na koje je mjesto on računao, sve snage baca na borbu za mjesto gradonačelnika Grada Otočca, za što navodno ima i podršku predsjednika stranke Tomislava Karamarka. Tu je i Milan Jurković, župan Ličko senjski koji, tvrdi naš izvor, ima podršku GO HDZ-a Otočca za kandidata budućeg gradonačelnika Grada Otočca. Da li će se u otočkom HDZ-u pronaći kompromisno rješenje teško je za povjerovati jer i Barković i Jurković polažu pravo da im pripada mjesto za gradonačelnika Otočca.

Dražen Prša