Milan Kolić: „ Kao lički vuk branit ću LS Županiju“

12

Oglas

Otočac – U Otočcu je održan predizborni skup GO HDZ-a Otočac i koalicijskih partnera – Gradskih organizacija Hrvatske stranke umirovljenika, Hrvatske seljačke stranke i Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, kojem su uz domaćine, nositelja liste za Gradsko vijeće Grada Otočca Milana Jurkovića sa svim kandidatima, kandidate za Gradonačelnika Otočca Maria Barkovića i zamjenika Hrvoja Ostovića, nazočili glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić,  nositelj liste za Županijsku skupštinu  Darko Milinović, kandidat za Župana Milan Kolić, zamjenici župana Ivana Tomaš i Sanjin Rukavina, te predsjednici Županijskih organizacija koalicijskih partnera Ivan Bižanović, Danijel Ropuš, i Berislav Gržanić.

Mario Barković
Mario Barković

  U svom govoru kandidat za gradonačelnika Otočca Mario Barković podsjetio je na nepodopštine i nerad „dvojca bez kormilara“, dva bivša gradonačelnika, koji se u kampanji služe svim sredstvima a kako bi prikazali svoju bezgrešnost, a iza kojih su ostali sudski procesi, razrušene mrtvačnice, nedovršeni poslovi pašanca, i oko 20 milijuna kuna obaveza, kazao je Barković te te izdvojio i niz realiziranih poslova vezanih za osuvremenjivanje gospodarskog života na području Otočca otvaranjem tvornice stiropora, obnovom hotela „Park“, otvaranjem „Plodina“. Izgradnja komunalne infrastrukture naša je obaveza, svakom ćemo osigurati pitku vodu i električnu energiju, rješiti odvodnju, pred nama je i zakonska obaveza podizanja na višu razinu predškolskog odgoja, i planiramo krenuti u izgradnju novoga dječjeg vrtića. Centar za otpad, zaštita okoliša, zaštita prirode, sve je to unašem planu, 17 milijuna kuna košta Centar za otpad i mi ćemo ga rješiti kroz nekoliko godina sa reciklažom, zbrinjavanjem i selektivnim skupljanjem otpada. Moramo rješiti odvodnju oko rijeke Gacke, od Prozora, Čovića, Ličkog Lešća i Sinca za što će trebati 120 milijuna kuna. Imamo i u planu četiri poslovne zone, Špilnik, Runjavica, Brloška Dubrava i Bukovljani, najavljene su nove investicije kao biomasa, izgradnja toplovoda, vjetroelektrane. Nastojimo sve učiniti na povećanju broja turista, podići ponudu i kvalitetu za svakog gosta, kazao je Mario Barković.

Ivana Tomaš
Ivana Tomaš

Kandidatkinja za dožupanicu  Ivana Tomaš obraćajući se nazočnima kazala je da nakon dugih 20 godina na govornicama, ima po prvi put tremu.  Ne kaže se bez razloga da se treba čuvati senjske bure i ličke cure, tako vjerujem da će mom budućem šefu, budućem županu Milanu Koliću na jednoj strani jaka potpora biti dožupan koji je inače iz Sv.Jurja Sanjin Rukavina, dok će na drugoj strani u maniri svake žene i majke, a pritom i prave ličke cure, nakon 12 godina provedenih na radiju i 7 godina kao glasnogovornica najjljepše županije, biti oslonac i osoba na koju se računa 24 sata na dan. Upravo s tom senjskom burom koju će donijeti Sanjin, ličkim prkosom i odlučnošću koji će mo donijeti Milan Kolić i ja, vjerujemo da ćemo biti ponos svih žitelja Ličko senjske županije koju ćemo u naredne četiri godine predstavljati.  Pobjedit ćemo zajedno vjerujemo, jer vjerujemo, kako mi u vas tako i vi u nas“ – kazala je Ivana Tomaš.

Nositelj HDZ-ove liste za Gradsko vijeće Otočca Milan Jurković kazao je da bez obzira na protukandidate na izborima očekuju 65 – 70 posto glasova, u što je potpuno siguran, te javno pozvao sve potukandidate na javno sučeljavanje na radio postaji kako bi se nekim lažima stalo na kraj.

Nakon 16 godina vođenja Grada Gospića kandidat za župana Milan Kolić istaknuo je da je Ličko senjska županija od nekada predzadnje, danas među pet ili šest županija sa BDP-om po glavi stanovnika te da županija u svojoj povijesti ima najnižu stopu nezaposlenosti.

Milan Kolić
Milan Kolić

„ danas nažalost na nacionalnoj razini imamo vladu na čelu sa SDP-om koja ne razumije Hrvatsku, koja pokušava uništiti sve ono što se stvaralo u krvlju, pokušava zaboraviti pojedine djelove RH a nažalost izgleda da su najviše zaboravili LS županiju. Premijeru Milanoviću se moraju pisati govori i pokazivati gdje su zarezi, a ja mu poručujem neka dođe ovamo na poduku iz zemljopisa pa ćemo mu pokazati gdje se nalazi ponosna, herojska LS županija. Sa 19. svibnja, ja nisam više taj koji će braniti boje Gospića nego ću braniti svako i najmanje mjesto, selo i ulicu u Ličko senjskoj županiji, a kao iskusni političar, kao lički vuk branit ću našu Ličko senjsku županiju“ – kazao je Milan Kolić, te izdvojio strateške točke vezane za razvoj LS županije – izgradnju auto ceste Žuta Lokva – Rijeka, izgradnja hidroelektrane Kosinj2-Brlog-Senj2,  ulaganje u razvoj turizma poglavito u projekt Sv.brdo na Velebitu i razvoj Gacke doline.

Crvenoj SDP-ovoj koaliciji  19. svibnja reći ćemo NE,  a ponovno DA reći ćemo demokršćansko pravaškoj opciji. Danas se moramo zapitati, iako se 90 posto građana u Hrvatskoj izjašnjava kao katolici, da li je demokršćanstvo ugroženo, jer nam ateisti, koje isto poštivamo, vode državu. Ako Bog da snage, ma kada god bili parlamentarni izbori, HDZ, HSP, HSP AS, HSS, HSU izaći će zajedno i onda nam više ateisti neće voditi državu, za koju smo se borili na čelu sa dr. Franjom Tuđmanom. Ova demokršćansko pravaška opcija mora nam biti ogledalo kako sačuvati Ličko senjsku županiju, neka zaborave da će mjenjati granice LS županije, da bi bilo koja općina, selo ili grad mogli preći u neku drugu županiju. Nekog smeta što nam ovdje u LS županiji srce kuca nešto drugačije nego negdje drugdje, u ovoj županiji imamo nešto drugačiju snagu nego neki drugdje, neke to smeta, a mi im poručujemo da mi ovdje imamo zajedništvo i snagu demokršćansko pravaške opcije što je garancija za veliku hrvatsku obitelj, za pobjedu i odlazak sa vlasti ateista, kazao je Darko Milinović.

Dražen Prša