Milan Kovač / HDZ

GOSPIĆ – Posljednjih tjedana šira javnost ličko-senjske županije bombardirana je informacijama o tome tko ima, a tko nema status utemeljitelja HDZ-a. Saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine LSŽ dr. Darko Milinović više puta je od strane portala „Slobodna Lika“ prozivan da je lagao o svome statusu utemeljitelja.

Milan Kovač, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a na nacionalnoj razini za portal Lika online odlučno odbacuje takve napise.

– Milinović se u HDZ učlanio 4.4.1990. dok je bio na odluženju vojnog roka u Srbiji. U to vrijeme bila je potrebna hrabrost da se u Hrvatskoj netko učlani u HDZ, pa potez dr. Milinovića smatram izuzetno hrabrim činom. Darko Milinović ima zlatnu značku HDZ-a, pa prema tome ima i status utemeljitelja, kazao je Kovač. Kako bismo potvrdili autentičnost ovih podataka ekskluzivno objavljujemo snimak Knjige evidencije članstva HDZ-a Grada Gospića iz koje je vidljivo da je dr. Milinović učlanjen pod rednim brojem 112. Na ovaj su se način još jednom  pokazale netočnima uzaludne  floskule nekih medija, oponenata HDZ i njegovih vodećih ljudi, koji uzastopnim neistinama žele diskreditirati  vodstvo te stranke na gradskoj i županijskoj razini.

Na upit o tome kako je zadovoljan radom ŽO HDZ-a i Klubom utemeljitelja HDZ-a Ličko-senjske županije Kovač je istaknuo da su upravo oni ogledni primjer kako bi to trebalo biti i u drugim mjestima.

– Iznimno sam zadovoljan radom ŽO HDZ-a LSŽ na čelu s dr. Milinovićem i Klubom utemeljitelja HDZ-a. Oni su ogledni primjer svim ostalima, zaključio je Kovač.

L.O.