Milan Kujundžić: Čestitam Karamarku i očekujem pobjedu 2013.

0

Milan Kujundžić, nakon tijesnog poraza u drugom krugu od Tomislava Karamarka za mjesto predsjednika HDZ-a čestita Tomislavu Karamarku i najavljuje da će se i sljedeće godine kandidirati i pobijediti, kada o novom predsjedniku HDZ-a bude glasovalo cijelo članstvo stranke.

“Da su prije tri dana o predsjedniku HDZ-a mogli odlučivati svi članovi stranke, ja bih sigurno pobijedio. I u ovakvom izaslaničkom sustavu odnio bih pobjedu u drugom krugu da njih dvjestotinjak nije otišlo iz dvorane, pa nisu glasovali. Briljantno su odigrali tu igru, tako da sabor traje unedogled, računajući da će se izaslanici osuti. Svaka im čast, dobili su ovu rundu, ali ništa nije gotovo”, kazao je Kujundžić u izjavi za  Glas Slavonije.

Kandidat, koji je u drugom krugu osvojio čak 860 glasova izaslanika sabora, ozbiljno je shvatio Karamarkovu najavu demokratizacije HDZ-a i provođenja novih izbora za predsjednika sljedeće godine, nakon lokalnih izbora, koji bi se trebali provesti po načelu “jedan član, jedan glas”.

“Karamarko ima moralnu obvezu raspisati nove izbore. Sam je to rekao. Mora to učiniti zbog HDZ-a i hrvatskog naroda”, rekao je Kujundžić te dodao kako je čestitao Karamarku na pobjedi, ističući kako će se ponovno kandidirati i pobijediti na tim izborima.

“Na Tomici leži velika odgovornost, do kraja godine mora organizirati izbore u HDZ-u od baze do vrha i to na način da članovi sami izaberu predsjednike od temeljnih ogranaka do predsjednika stranke”, zaključuje Kujundžić.

LO