Milan Špoljarić osvaja četvrti vrh svijeta

Najpoznatiji lički ekspedicionista i planinar PD „Željezničara“ iz Gospića otputovao je na svoj najveći dosadašnji planinarsko-alpinistički podvig u Nepal. On će pod vodstvom jedne od najpoznatijih hrvatskih alpinistica Jane Mijailović iz Zadra pokušati osvojiti četvrti vrh svijeta Loshe visok 8.561 metar. U sastavu ekspedicije uz njih dvoje sudjelovat će Anuša Raić iz Zagreba i Dino Batistuta iz Pule. Za osvajanje ovog vrlo zahtjevnog vrha trebat će im 55 dana, a kao bazu koristit će bazni logor za uspon na Mont Everest. Ako bude sve u redu, za zadnjih 1.500 metara koristit će boce s kisikom.

Milan Špoljarić pohodio je sve dosadašnje ekspedicije koje je organiziralo Planinarsko društvo „Željezničar“ i dosad osvojio Aconcaguu (6.972 m), Kilimanjaro (5.895 m), Yala peak (5.798 m), Mont Blanc (4.807 m), Grand Paradiso (4.061 m) i mnoge druge tritisućnjake. Ovaj put ide u organizaciji Alpinističkog kluba Zadar.

Nastavak ispod oglasa

Ovim putem članovi PD Željezničara iz Gospića upućuju svim članovima ekspedicije najljepše želje za potpun uspjeh i sretan povratak.

lo