U sjeni političkih dešavanja koja svakodnevno uveseljavaju ličku javnost nezapaženo je prošla vijest o jednom novinarskom “transferu”. Naime, sad već bivši novinar i urednik portala Lika express Milan Tomašević postao je zaposlenik Radio Gospića. Tomašević se javio na natječaj KIC-a Gospić (op.a koji je objavljen pod rubrikom “dokumenti”, a ne kao inače u novostima) i “zadovoljio” uvjete. Od deset kandidata koji su ispunili formalne uvjete natječaja, komisija za provedbu natječaja Tomaševića je ocijenila kao najboljeg kandidata.

Takav izbor ne čudi, ponajprije iz razloga jer je Tomašević dugogodišnji novinar Radio Gospića i autor brojnih hvalospjeva o aktualnom gospićkom gradonačelniku Karlu Starčeviću.

Zlobnici bi pomislili kako je Tomašević u ovu javnu ustanovu u vlasništvu Grada Gospića primljen jer je u protekle dvije godine grčevito branio stavove Karla Starčevića, ali sumnjamo da bi gradonačelnikovo poštenje dozvolilo takve nečasne radnje.

Ne treba zaboraviti da je prije nekoliko mjeseci otkaz na radio Gospiću dobila diplomirana novinarka i samohrana majka. Očito da je slušanost i marketing ovog medija u kratkom vremenu naglo porasla pa je stoga i raspisan natječaj na kojem je najbolji kandidat bio onaj koji je o gradonačelniku napisao više desetaka članaka koji su ga prikazali kao sveca. Zanimljivo je kako Tomašević nikada nije napisao niti jedan kritički tekst o Karlu Starčeviću.

Da zadovolji formalno pravne uvjete Tomašević je 10. siječnja,  nakon što je primljen u radni odnos na radio Gospiću svoj portal prebacio na suprugu. Vedrana Tomašević, članica Upravnog vijeća Pučkog otvorenog učilišta „Dr. Ante Starčević“ i učiteljica iz Gospića tako je ni kriva ni dužna postala vlasnica obrta Lika-express. Vijesti na navedenom portalu objavljuju se u vremenu kad su supružnici Tomašević na radnim mjestima na kojima im plaću dajemo svi mi, porezni obveznici. Bit će zanimljivo što na sve ovo ima reći inspekcija Ministarstva obrazovanja. Ono što bi svakako bilo eklatantan primjer sukoba interesa je ukoliko se na portalu Lika express budu pojavljivale vijesti koje se pojavljuju na radio Gospiću.

Na kraju se postavlja pitanje, je li moralno da samohrana majka završi na cesti da bi gradonačelnik Starčević na radio Gospić instalirao svog poslušnika?

Pratit ćemo karijeru kolege Tomaševića, ne sumnjamo da ga uskoro čeka mjesto glavnog urednika, a nakon toga i ravnatelja KIC-a Gospić.

L.O./H.J.