Milanović je u Lici (ipak) iznenađujuće dobro prošao

0

Prema rezultatima prvog kruga predsjedničkih izbora Grad Gospić se opet pokazao kao „bastion HDZ-a“, ali daleko slabiji nego li prije pet godina. Kolinda Grabar Kitarović osvojila je  u Gospiću 44,96 posto glasova, na drugoj poziciji našao se Miroslav Škoro sa 27,26 posto, dok je na trećoj poziciji sa 15,19 posto bio kandidat SDP-a Zoran Milanović. Na razini Ličko-senjske županije rezultati su slični jer je aktualna  predsjednica dobila povjerenje 43,30 posto birača, Miroslav Škoro 22,97 posto dok je Zoran Milanović osvojio 20,94 posto glasova.

Na ovaj se način pokazalo kako Ličko-senjska županija i Gospić nisu više politički dominantni za HDZ, barem ne kao što je to bilo prije pet godina kada su rezultati svih izbora  u državi, u ovoj sredini išli od 55 do čak 68 posto za HDZ.

Oglas

Stoga su rezultati SDP-a ovoga puta iznenađujuće dobri. Za komentar smo pitali voditelja i koordinatora kampanje Zorana Milanovića, Senjanina Tomislava Zrinskog.

-Obišli smo svaku sredinu i uvjeren sam da bi rezultati bili bolji da je bilo više vremena. Naš predsjednički kandidat bio je u Donjem Lapcu gdje je osvojio 58,95 posto glasova. Naše se aktivnosti nastavljaju odmah nakon blagdana. Obići ćemo sve sredine, razgovarati s ljudima, dijeliti im promo-materijale, održavati konferencije… U kojoj će mjeri naš predsjednički kandidat u tome sudjelovati ovisi o njegovim obvezama, rekao nam je koordinator kampanje Tomislav Zrinski.

Svakako je zanimljivo da je zbog slabih izbornih rezultata za EU-parlament Zrinski dao neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Županisjskog SDP-a, iako se za njim nikada nisu povlačile afere ili „politički repovi“ kao za nekim istaknutim SDP-ovcima.

M.S.