Milanović u Kninu: Tužno je da hrvatska mladež ne zna kakve se šanse ulaskom u EU

0

KNIN – Predsjednik SDP-a Zoran Milanović na današnjoj izvještajnoj konvenciji SDP-a Šibensko-kninske županije kratko je poručio kako za HDZ više nema poruka jer je sve već rečeno.

Vezano uz predstojeće parlamentarne izbore rekao je kako će oni biti najteži u Dalmaciji, te kako će se ovoga puta voditi ‘bitka za vjeru i istinu’.

»To će biti izbori magle, teško će biti razabrati tko tek lijepo priča, a tko je uistinu spreman preuzeti odgovornost«, kazao je Milanović.

Govoreći o skeptičnosti koja u Hrvatskoj vlada kada je riječ o ulasku u Europsku uniju, Milanović je naglasio kako vjeruje da će Hrvatska pregovore zaključiti do kraja lipnja, a kako ćemo pretpristupni ugovor potpisati do konca godine.

Ipak, naglasio je, do tada Hrvatska će morati naći pravac, viziju i interes koje će zahtijevati od Europe, te će se hrvatska politika morati svojski potruditi da narodu konačno objasni sve pogodnosti i mane europske zajednice zemalja.

Tužno je, smatra čelnik SDP-a, da danas nitko od hrvatske mladeži ne zna kakve se šanse ulaskom u EU za njih otvaraju na polju obrazovanja, kulture, zapošljavanja. Umjesto toga, vlast koja bi trebala biti najartikuliranija u inzistiranju na ulasku u EU, ne čini ništa da poveća potporu građana u ovom najvažnijem projektu koji je pred nama, navodi Milanović.

Predsjednik SDP-a na novinarska pitanja nije želio komentirati jučerašnju konferenciju za novinare hrvatske premijerke Jadranke Kosor, te njezine tvrdnje kako su vladine gospodarske mjere doista pomogle Hrvatskoj, ali je to je učinio saborski zastupnik Ranko Ostojić.

»Svima su nam puna usta domoljublja, no domoljublje ne podrazumijeva krađu vlastite države«, rekao je Ostojić. HDZ, poručio je Ostojić, nikako da shvati da država nije njihov bankomat iz kojega mogu crpiti resurse kako im se prohtije.

Nakon Knina, Zoran Milanović uputio se u Donji Lapac gdje će održati stranački skup.

Vjesnik.hr