Milinović: “Grabar Kitarović bi bila izvanredan kandidat za šefa HDZ-a”

Nakon što je danas ličko-senjski župan Darko Milinović, koji je u ponedjeljak isključen iz HDZ-a, poručio da će se vratiti na velika vrata, s Trga žrtva fašizma stigao je odgovor na prozivke sad već bivšeg člana, a Milinović je i na njih odmah reagirao.

Milinović je u RTL-u Danas komentirao u četvrtak ranije iznesene optužbe da Plenković želi koaliciju sa SDP-om.

Nastavak ispod oglasa

“To je poznato i široj javnosti, provokacija prijevremenih izbora može samo dovesti do dovođenja HDZ-a pod skute HDZ-a. Zato su me izbacili jer znaju da stabilnost Vlade ne ovisi o mojoj ruci. I sada je HDZ u velikoj koaliciji sa SDP-om”, komentirao je.

Kaže da je njegov odnos s Plenkovićem uvijek bio korektan. Potvrdio je da su se čuli prije nekoliko dana: “Bit ću korektan da ne prepričavam razgovor, bila je to komunikacija SMS-om. Nikad ja nemam neugodnu situaciju. Želim jasno iskazati svoje stavove, sviđali se oni nekome ili ne”.

Na pitanje tko bi bio dobar predsjednik HDZ-a, odgovorio je: “Svatko tko se ne bi složio s ovakvim nedemokratskim i neciviliziranim metodama. Ja sam očekivao minimum demokracije, rekli bi Ličani: koliko je crno pod noktom”.

Otkrio je svoj stav o Kolindi Grabar Kitarović kao kandidatkinji za šeficu HDZ-a: “Ja mislim da bi ona ne samo osvježenje, nego izvanredan kandidat no to nije realno jer će predsjednica ići u utrku za drugi mandat koliko ja mogu iščitati. Nema nedvosmislenu, jasnu podršku Andreja Plenkovića.

I to se moglo iščitati i posljednjih nekoliko mjeseci kad su je iz HDZ-a pritiskali da objavi hoće li biti kandidat. Pa valjda ona i njezin tim imaju pravo to objaviti kad misle da je najbolje vrijeme”.

L.O./RTL