Hrvatska demokratska zajednica održala je danas press konferenciju u stranačkim prostorijama u Gospiću. Na konferenciji se medijima obratio predsjednik ŽO HDZ-a dr. Darko Milinović u društvu svih vijećnika Gradskog vijeća koji čine većinu u vlasti.

Većina(HDZ) u Gradskom vijeću imenuje i raspušta ravnatelje, Petar Radošević (HDZ) predsjednik Gradskog vijeća

Milinović je istaknuo kako suradnja HDZ-a i gradonačelnika ovisi isključivo o Starčeviću.

-HDZ neće rušiti Starčevića ukoliko on ispuni neka od predizbornih obećanja – plaća  svim nezaposlenima u prosincu u iznosu od 5000 kuna, božićnica umirovljenicima u visini prosječne plaće, dovođenje 500 novih obitelji u Gospić , poručio je Milinović kazavši kako će novi-stari predsjednik Gradskog vijeća će biti Petar Radošević.

Marijan Brkljačić-Miš i Zdravko Župan: “Nismo na prodaju i sram bi nas bio proći ulicama grada kada bi iznevjerili birače koji su nas izabrali!”

Želju da se obrate novinarima iskazali su članovi koalicije iz redova HSP AS i HSS-a Marijan Brkljačić-Miš i Zdravko Župan. Istaknuli su kako nisu na prodaju i da bi ih bio sram proći ulicama grada kada bi iznevjerili birače koji su ih birali.

-Bit ćemo vjerni ovoj koaliciji četiri godine, a oni koji nas žele kupiti nek zaborave naš broj, kratak je zaključak koalicijskih partnera.

“Čestitam SDP-u i Starčeviću, prijevremeni izbori nisu prioritet, ali ako se dogode HDZ će uvjerljivo pobijediti!”

-Ja neću kao neki reći da su izbori pokradeni. Karlo Starčević je pobijedio i na tome mu čestitam, kazao je Milinović istaknuvši kako je Starčevića na vlast doveo SDP i HNS jer su mu svi njihovi birači dali glas.

-Sve je to demokratski. Demokratski je i to da je Starčević pobijedio u selima sa većinskih stanovništvom srpske nacionalne manjine, nitko mu na tome ne prigovara, rekao je Milinović.

Milinović je istaknuo kako je izborna matematika jasna – HDZ je na razini županije dobio više od 14 tisuća glasova, a Bura promjena oko 6 tisuća glasova. Osim u Gospiću, HDZ je pobijedio i u Otočcu gdje ima većinu u Gradskom vijeću.

L.O./N.M.