GOSPIĆ – Dvorana gospićkog KIC-a bila je pretijesna za sve one članove i simpatizere HDZ-a koji su sinoć došli proslaviti pobjedu kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima. Među mnogobrojnim članstvom proslavi su nazočili i predsjednik ŽO HDZ-a LSŽ dr. Darko Milinović, potpredsjednik Milan Kolić i tajnik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije Petar Krmpotić.
Kao i u prvom krugu predsjedničkih izbora, Ličko-senjska županija još se jednom pokazala kao utvrda HDZ-a. Upravo je u Lici novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović osvojila je najviše glasova, čak – 67,11%.
Grad rekorder po broju glasova na razini RH kao i u prvom krugu bio je Gospić s osvojenih 76,11% glasova.

Predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije dr. Darko Milinović kazao je kako je Lika još jednom dokazala da je perjanica svih pobjeda Hrvatske demokratske zajednice.

– Hvala vam svima što ste bdjeli nad sudbinom HDZ-a, ne u ovih zadnjih mjesec dana predizborne kampanje, nego u zadnjih dvadeset godina. Bez te odanosti ne bi bilo veličanstvene pobjede. Posebno možemo biti ponosni što ste još jednom polučili najbolji izborni rezultat u RH. Ličko-senjska županija ima najbolji rezultat u RH, a grad Gospić ima najbolji rezultat od svih gradova u Hrvatskoj. Sreo sam večeras ovdje mnogo mladih ljudi, što znači da se uključuju u politiku i vjeruju HDZ-u, i da vjeruju da smo danas rodili novog Franju Tuđmana u osobi Kolinde Grabar Kitarović. Dragi prijatelji, moramo biti dostojanstveni u ovoj pobjedi. Hrvatska je u krizi, prije desetak minuta smo ponovno čuli neprimjerene riječi koje ponovno dijele Hrvatsku, a Hrvatska danas više nego ikad treba zajedništvo. Čuli smo Milanovića koji je rekao da smo vodili sektašku kampanju i da je on jedina brana koja će zaustaviti povratak kriminalne organizacije na čelo Hrvatske domovine. Ali mi iz Ličko-senjske županije budimo dostojanstveni u pobjedi i recimo mu da neće uspjeti Hrvatsku dijeliti, kazao je Milinović ustvrdivši kako je pobjeda Grabar Kitarović rezultat kampanje zadnjih dvadeset godina.

Rezultate izbora po gradovima i općinama pogledajte ovdje.

H. Jurković