Milinović i Šimunić održali predizborni skup u Bilaju

Dvojac Milinović-Šimunić imali su svoj prvi službeni predizborni skup u Bilaju gdje su odrastali, u selu svojih roditelja, a nazočni su bili mještani i simpatizeri iz Bilaja, Barleta i Ribnika. Na skupu se okupilo mnoštvo ljudi, te je zbog epidemiološke situacije održan u dva dijela kako bi se ispoštovale epidemiološke mjere. Skup je na početku pozdravio kao domaćin Stanko Šimunić, a nakon njega o političkim ciljevima i osnivanju stranke govorio je glavni tajnik stranke Alen Zorić. Skup je kratko pozdravio i Ante Toni Buneta, jedan od onih koji je gotovo položio život na oltar Hrvatske domovine za vrijeme Domovinskog rata. 

Nikola Šimunić je u svom obraćanju podsjetio na svoj životni i politički put. 

Nastavak ispod oglasa

Za mene je GOSPIĆ centar Hrvatske u kom god hoćete smislu tog slogana, bio je 91. kada se stvarala Hrvatska, ako spomenete Antu Starčevića i to je dokaz da je Gospić centar Hrvatske ili velikog znanstvenika Nikolu Teslu, a to može biti dokaz da je Gospić centar svijeta. Mnoge osobe iz javnog i političkog života, mnoge sportske udruge i mnogi pojedinci dokaz su mog slogana , Za mene je GOSPIĆ centar Hrvatske i zato sam danas ovdje s vama, istaknuo je Šimunić.

Jedini je od svih dosadašnjih kandidata na PowerPoint prezentaciji predstavio dio svog programa konkretizirajući to slajdovima i konkretnim brojkama. Istaknuo je svoj program vezan za demografiju i mlade, gospodarstvo i turizam.

Milinović je započeo govor istaknuvši svoj slogan, NE TREBA MI SLOGAN, JA ZNAM da je Nikola Šimunić osoba za koju se mora vezati budućnost ovoga grada.

-I on je kao i ja nakon što je doktorirao mogao ostati u Zagrebu i znam da je za to imao ponudu, ali za Nikolu je Gospić centar Hrvatske kako je i sam istaknuo u svom sloganu. Ponovio je, ne treba mi slogan – JA ZNAM  da se u ovoj dvorani pisala se hrvatska povijest jer upravo u Bilaju, Ribniku i Barletima branila se i stvarala Hrvatska. Večeras u ovoj dvorani piše se budućnost, a Nikola Šimunić to sigurno je, istaknuo je Milinović.

L.O.