Očito je da svi oni koji su vjerovali u energiju novog župana nisu pogriješili. Od prvog sata njegovog mandata ne staje s radom.  Pa i danas,   premda je neradni dan,  župan Milinović je od ranih jutarnjih sati održao nekoliko sastanaka u Županiji na kojima je rješavao tekuću problematiku.

Pročelnici na zahtjev Milinovića imali radnu subotu

Sazvao je neke od pročelnika te, kako saznajemo, tema je bila likvidnost Ličko-senjske županije i moguće poboljšanje financijske situacije. Doznajemo da je Milinović tražio od svojih pročelnika njihov program poboljšanja fiskalne situacije za idućih nekoliko mjeseci.

Autoprijevoznici: „ Milinoviću, može li u ponedjeljak ?

Milinović:“ Ne može u ponedjeljak, ali može  odmah!“

Nakon što je zamoljen telefonski od  pojedinih autoprijevoznika  da ga u ponedjeljak upoznaju sa svojim problemima nije ih uslišio za ponedjeljak,  već je njihove probleme ( ne znamo je li uspio ) pokušao riješiti  odmah danas. To govori o onome što Milinović često naglašava da je neke stvari trebalo napraviti jučer, a ne sutra.

Milinović drugi radni dan već kod ministra

Jučer je Milinović bio na radnom sastanku u Ministarstvu znanosti i obrazovanja te pred kraj radnog vremena  sa ministrom Pavom Barišićem sudjelovao na  konferenciji  o    strukovnom obrazovanju  na kojoj se susreo sa Jamesom Callejem, ravnateljem Europskoga centra za razvoj strukovnog obrazovanja (CEDEFOP).

Također je s ministrom znanosti i obrazovanja te ravnateljem Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih rješavao problematiku pomoćnika u nastavi.

Kao što je  dr. Milinović i  najavljivao, očito je da ispunjava svoje prve najave te  da će njemu i njegovim suradnicima radni dan trajati 24 sata.  

L.O.