Posljednji broj Pupovčevih Novosti, list financiran od države s 3.200.000 kuna, uoči proslave 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije “Oluje” objavio je naslovnicu s naslovom “Lijepa naša lijepo gori”.

Za osvrt na naslovnicu upitali smo ličko-senjskog župana Darka Milinovića koji je i sam sudjelovao u toj oslobađajućoj operaciji “Oluja”.

Prema Milinovićevim riječima, zbog te naslovnice bi se morali ispričati mnogi, odnosno svatko onaj tko doživljava Hrvatsku kao svoju domovinu pa je sljedeći potez da se svima ispriča sam Milorad Pupovac.

“Idući korak je da se razmotri i financiranje Novosti, jer je sramotno da izdaju ovakvu naslovnicu za najveći praznik hrvatskog naroda. Kako se usuđuju tako blatiti najveći hrvatski praznik i osjećaj hrvatskih branitelja i svih onih koji su dali svoje najmilije na oltar domovine?, poručio je Milinović.

Darko Milinović je i sam sudionik vojno-redarstvene operacije “Oluje” pa je pod posebnim dojmom ovih dana prisjećajući se tih dana ponosa i slave.

“Svatko onaj tko je sudjelovao u toj veličanstvenoj vojno-redarstvenoj akciji ‘Oluja’ preplavljen je osjećajima. Javljaju se osjećaji ponosa i zahvalnosti za ovu domovinu”, poručio je ličko-senjski župan Darko Milinović u razgovoru za Direktno.