Milinović kod Šprajca: ‘Karamarko je Most nazvao kamenčićem jer su pokušali poniziti najveću stranku u povijesti Hrvatske’

0

Jedna od novih-starih zvijezda HDZ-a sa subotnjeg sabora stranke u Zagrebu, Darko Milinović čvrsto drži Karamarkovu stranu i vjeruje da do njegova opoziva neće doći. Istaknuo je to u sinoćnjem RTL Direktu kod Zorana Šprajca. Milinović još uvijek vjeruje da se dvije zaraćene strane mogu dogovoriti te da je Karamarkov odgovor Mostu bio žestok jer ih je Most pokušao poniziti.

– HDZ nije spreman žrtvovati nikoga, ako to nema nekakvog razloga. Ova Vlada može biti stabilna jedino ako je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko. Ja mislim da stabilnije može biti i da je predsjednik upravo on te da on ima i legitimitet da bude premijer”, ustvrdio je za RTL Direkt član predsjedništva HDZ-a Darko Milinović, ističući kako vjeruje da do opoziva šefa njegove stranke ipak neće doći. Smatra kako se dvojac na zaraćenim stranama još uvijek može dogovoriti, a da je Karamarko taj koji će štiti nacionalne interese.

Oglas

Na pitanje zašto je Karamarko onda rekao da je Most žulj u cipeli, Milinović je rekao da je odgovor takav je Most pokušao poniziti najveću stranku u povijesti Hrvatske. Ipak, tvrdi da HDZ nije i neće pokušavati razbiti Most kako bi osigurao ostanak njihovog predsjednika u Vladi.

Kada je riječ o aferi Karamol, Milinović ističe da treba sačekati odluku Povjerenstva za sukob interesa.

– Ono što iz medija znam je to da je taj ugovor prekinut prije nego je Karamarko postao potpredsjednik Vlade. Vi danas nemate pravo nikome oduzeti njegovo pravo da se na tržišnoj utakmici bori za svoju firmu. Nisam vidio da je Karamarko navijao za išta, kazao je Milinović ističući kako se Karamarko izuzeo iz pregovora u kojima dakako treba navijati za nacionalni interes.
L.O./RTL/D