Tri mjeseca nakon raspuštanja prošlog, kratkotrajnog, saziva Hrvatskog Sabora zastupnici izabrani u rujnu prisegnuli su i konstituirali deveti saziv Sabora. Sjednica je počela oko 15 sati i na njoj je Božo Petrov postao novi predsjednik Sabora.

Jedini saborski zastupnik iz Ličko-senjske županije Darko Milinović istaknuo je kako od novog saziva Sabora očekuje nastavak borbe za boljitak RH.

– Danas smo dobili novog predsjednika hrvatskog Sabora, osnovat ćemo i ostala tijela i očekujem da ovaj Sabor u iduće četiri godine ima konstruktivne rasprave koje će dovesti do boljitka Hrvatske. Imamo stabilnu većinu, s druge strane , na neki način možemo reći da je oporba danas u rasulu, očekujem i što bržu konsolidaciju i oporbe jer u demokratskoj državi treba i dobra oporba kako bi bila određeni korektiv Vlade. Očekujem politički stabilnu situaciju idućih četiri godine a politički stabilna situacija je preduvjet napretka Hrvatske.

O raspodjeli ministarskih fotelja Milinović je kazao da će to odlučiti mandatar, što će biti i na predsjedništvu stranke.

– Uvjeren sam da će premijer odabrati najbolje ljude koji će moći raditi u određenim resorima, očekujem dobre ministre, kazao je zastupnik Darko Milinović .

L.O./D.P.