Milinović: „Ministar Ostojić mora otići!“

3

   GOSPIĆ- „ Clean Start=Dirty Start, a Rajko Ostojić je najgori ministar zdravstva u povijesti Hrvatske“, ustvrdio je na konferenciji za novinare bivši ministar zdravstva i predsjednik ŽO HDZ-a dr. Darko Milinović o.  Prema tvrdnjama dr. Milinovića ministar Ostojić je pokušao izmanipulirati hrvatsku javnost, pa i svojeg premijera Zorana Milanovića.

– Ministar Ostojić je  na početku svojeg mandata obećao  smanjiti dugove u zdravstvu, a u ovo kratko vrijeme dugovanja je povećao za 3 milijarde i 8 milijuna  kuna. U ovom se povećanju nalazi i milijarda kuna veledrogerijama pa je pitanje dana kada će zdravstvene ustanove ostati bez lijekova.  Dana 15. studenoga 2012. godine premijer Milanović  je u Hrvatski sabor poslao dokument u kojem se ističe da u prvih šest mjeseci rada njegove Vlade da su klinički bolnički centri, kliničke bolnice i klinike povećale dug za 759 milijuna kuna. Zašto ministar Ostojić  laže? Na dan 31. srpnja 2012. bolnički sustav je u vladavini velikom PR-ministra Ostojića povećani su u odnosi na 31. prosinca 2011. na 639 milijuna kuna. To govori premijer Zoran Milanović. Pa za prvih šest mjeseci pod ravnanjem Rajka Ostojića zdravstvo ima povećanje duga za milijardu i 398 milijuna kuna. Zašto onda ova Vlada nije svoj Clear Start učinila sa 31.12. 2011., pa da bi se vidjelo što je to ostavila naša „nesposobna Vlada“. U naše vrijeme plaćanje dugova veledrogerijama je bilo u roku 60 dana, a od početka prošle godine su bili 180, a danas  270 dana. Na ovaj je način dug prema veledrogerijama veći od milijardu kuna, rekao je dr. Milinović predstavljajući  dokumente iz HZZO. Oslovljavajući ministra R. Osotjića najnesposobnijim ministrom zdravstva u povijesti Republike Hrvatske dr. Milinović je istaknuo dijelove predizbornih obećanja aktualnog ministra i Vlade RH.

Oglas

-Do konca godine ćemo skratiti liste čekanja, obećao je Ostojić. Demantirao ga je nedavno  predsjednik Udruge hrvatskih pacijenata rekavši mu kako se na magnetnu rezonancu čeka i do 150 dana, na operacije se čeka i do tri godine, a neke bolnice nemaju za kemoterapoiju oboljele djece. U Zagorju je ministar Ostojić izjavio kako ne može ispuniti svoja obećanja. Prevario je građane Vrgorca i Imotskog.  Više od 250 ljudi čekaju natječaj za pripravnički staž. Najnesposobnijem ministru javno postavljam pitanje je li medicinski prihvatljiv rok za magnetsku rezonanciju 150 dana? Mnoge su bolnice tijekom turističke sezone ostajale bez lijekova? Na ovaj se način oštećivalo pacijente i  u svijet slalo lošu poruku o hrvatskom zdravstvu. Jučer je jedna žena u Vinogradskoj bolnici naručena na kolor-dopler vena za devet mjeseci! Aktualni ministar je načinio i dobre stvari: promijenilo je logo HZZO-a i promijenio je ime ministarstva  u ministarstvo zdravlja. To su njegovi najveći uspjesi. Sve ovo je zapravo prikrivanje nesposobnosti ministra Rajka Ostojića jer je uhvaćen u laži.  S obzirom na ove brojke i sve okolnosti ministar Ostojić bi, ako ima imalo karaktera, trebao podnijeti neopozivu ostavku. Njegova kandidatura za gradonačelnika Grada Zagreba je dobra za Ministarstvo, ali loša za Grad Zagreb!

L. O.