Milinović mladima: Svoj entuzijazam usmjerite u razvoj županije

Današnja prezentacija županijskog proračuna mladima imala je odličan odjek. Po komentarima  sudionika ovoga skupa ispostavilo se kako se mladi istinski žele uključiti u mnoge pore društva, tradicionalno predviđene za „odrasle“. Susret s županom dr. Darkom Milinovićem i njegovim najužim timom očito je motivirao članove Savjeta mladih Grada Gospića i Ličko-senjske županije jer je ovo prvi puta da se netko po pitanju županijskog Proračuna obraća ciljanoj skupini mladih ljudi. Za komentar smo zamolili župana dr. Milinovića.

Kako ste zadovoljni sa današnjim sastankom sa mladima?

Nastavak ispod oglasa

Rekao sam da ću uključiti što širi krug ljudi u svrhu namjere razvoja ove županije. Naravno, tu su neizostavni mladi kojima sam želio na ovaj način probuditi mladenački bunt, pojasniti metodologiju donošenja Proračuna i probuditi aktivnosti u svrhu napretka naše županije.

Proračun je doživio promjene na ovom sastanku?

Naravno, dobio sam nekoliko izvrsnih prijedloga i službe županije su dobile zadatak da to uvrste u Proračun, a ja svojom Odlukom to mogu učiniti.

Je li bilo među mladima i politički aktivnih?

To me ne zanima. Zanima me njihova mladost, kreativnost i znanje. A kad me već pitate, pozvao sam Nezavisnu listu mladih na čelu sa Velimirom Štimcem i Josipom Županom. Bili su oduševljeni sa pozivom, no međutim noćas u pol dva javili su da neće doći. Žao mi je zbog toga, žao mi je  što nisu došli poslušati što imam za reći na temu Proračuna županije, rekao je dr. Milinović.

Marija Ružić:”Prezadovoljna sam, župan je promijenio Proračun na naš prijedlog i prihvatio našu ideju”

Među mladima koji su pomno pratili prezentaciju županijskog Proračuna bila je i Marija Ružić. Nakon završenog studija Ekonomike poduzetništva na Veleučilištu N. Tesle u Gospiću Marija  trenutno radi kao stažistica. Ujedno je i predsjednica kluba diplomiranih studenata ovog Veleučilišta. Mariju pitamo za opći dojam ove prezentacije.

-Ovo je svakako hvale vrijedna prezentacija, odličan način da se nama mladima pokaže kako se priprema jedan tako važan dokument kao što je županijski Proračun. Sama inicijativa da župan nas mlade uključi u sve ovo dovoljno govori o otvorenosti i pragmatičnosti ove ideje. Koliko znam ovo je po prvi puta da je netko nas mlade pozvao, prezentirao nam Proračun i na brojnim detaljima nam pojasnio kako se Proračun priprema. Ovo je ujedno bila prigoda da se pri prezentaciji takko važnih sadržaja može čuti i naš glas, s oduševljenjem nam je rekla Marija Ružić.

L.O.