Krmpotić: ” Uvjerljiv sam pobjednik prvog kruga”

Gospić – Hrvatska demokratska zajednica Ličko-senjske županije  održala je konferenciju za novinare povodom netom održanih izbora. U  vrlo dobrom raspoloženju govorili su  prvi čovjek Ličko-senjskog HDZ-a i nositelj koalicijske liste dr. Darko Milinović, novi župan Milan Kolić i kandidat za gradonačelnika Grada Gospića  Petar Krmpotić.

Nastavak ispod oglasa

  Sasvim očekivano naša je koalicija  polučila na ovim izborima  najbolji rezultat u Hrvatskoj, rekao je dr. Milinović. Najjača smo stranka u županiji, u svim gradovima i općina i zato danas ovdje vlada  pobjednička atmosfera. Želim se zahvaliti svim biračima koji su izašli na izbore, a posebno onoj većini koja nam je ponovno ukaza svoje povjerenje. Naši su građani ostvarili najbolji postotak izlaska na birališta i još su jednom pokazali svoju odgovornost. Koalicijska lista koju sam predvodio ostvarila je daleko najbolji rezultat, oko 60 posto, pa smo i po tome najbolja županija. Zato imamo i najveći broj mjesta u Županijskoj skupštini, što novom županu Milanu Koliću jamči političku stabilnost u radu tog tijela. U mjestima gdje će se održati drugi krug izbora ulazimo s velikom prednosti i uvjeren sam da ćemo ponovno imati odlične rezultate. Zajednička nam je graditi bolju budućnost ove županije, bez obzira na boju stranačkog dresa, istaknuo je dr. Milinović, koji  kampanju HDZ.ove koalicije smatra vrlo  korektnom, a niske je udarce HDZ, kako napominje, primao od  drugih političkih tabora i kandidata.

 Novi župan   Milan Kolić, zahvalio se svima koji su mu podarili povjerenje  i obećao kontinuitet stabilnosti Ličko-senjske  županije na čijem je čelu.

– Ovo je  vrijeme novih izazova jedne suvremene, europske Hrvatske i Ličko-senjske županije. Nema mjesta sumnji da ćemo s pobjedničkom listom biti dorasli tom poslu. Naša je lista osvojila najveći postotak u RH, dovoljno da pošaljemo poruku o našoj snazi u Županijskoj skupštini. Važno je reći da ja nisam župan samo jedne političke opcije, nego li župan svih građana naše prelijepe županije, zaključio je župan Milan Kolić obećavši da će njegova vrata biti otvorena svim građanima.

Struka tvrdi da Krmpotić ima veliku prednost

HDZ i koalicijski partneri imaju i većinu u Gradskom vijeću, dok će se ponovljeni izbori za gradonačelnika Grada Gospića održati  za 12 dana. Nakon ispadanja iz utrke kandidata SDP-a Nikole Marasa u drugi krug ulaze  Petar Krmpotić iz HDZ-ove koalicije i nezavisni kandidat Karlo Starčević s koalicijom HSP/HSLS. Govoreći na pressici Petar Krmpotić je istaknuo zahvalnost koju duguje glasačima.

-Pozivam građane da 2. lipnja ponovno izađu na izbore i poklone mi svoje  povjerenje. Imam prednost od oko tisuću glasova, odnosno15 posto u odnosu na protukandidata i vjerujem da ću tu prednost još pojačati u drugom krugu izbora.  Zahvaljujem svima koji su našoj koaliciji podarili glasove. Ovo su izbori za jedan  novi i bolji, europski Gospić koji ćemo izgraditi zajedno, istaknuo je Krmpotić.

 Izbori za gradonačelnike idu u drugi krug u gradovima Novalji, Otočcu i Gospiću gdje prema rezultatima vode kandidati koalicije HDZ-a.

Puhovski: Kandidati koji ostvare 8-10% prednosti u prvom krugu uglavnom pobjeđuju u drugom – Krmpotić ima 15%

Govoreći jučer na HTV-u ugledni politolog prof. Žarko Puhovski je između ostaloga rekao da je u Ličko-senjskoj županiji HDZ i dalje očekivano najjača politička opcija. K tome je dodao kako je praksa pokazala da rivali koji u borbu za župane,  gradonačelnike i načelnike općina ulaze u drugi krug s prednosti do 8-10% uglavnom uvijek odnose pobjedu. O ovome će diljem Hrvatske odlučiti birači 2. lipnja 2013. godine.

L.O.