Netko može podržavati ili ne podržavati, voljeti ili ne voljeti ali mora se priznati da je Darko Milinović bio najviše rangirani političar koji je imao stalno mjesto boravka u Lici odnosno Gospiću. Također se mora priznati da je napravio više nego bilo koji političar u novijoj hrvatskoj povijesti za Liku. Spomenut ćemo samo nekoliko bitnih činjenica. Obnovio je i uredio gospićku bolnicu, revolucionarni pothvat, doveo je u gospićku bolnicu magnet, CT. Sjetimo se odlazaka naših pacijenata na dijalize u udaljena mjesta. Milinović je doveo i centar za dijalizu u gospićku bolnicu. Kada je došlo do gašenja nekih centara za dijalizu u Hrvatskoj, zahvaljujući njemu, naš je ostao. Teško da možete naći osobu u Ličko-senjskoj županiji da ne hvali gospićku bolnicu koju je Milinović od milja nazivao klinika Schwarzcwald. Za vrijeme njegova mandata uspostavljen je županijski Zavod za hitnu medicinu i Objedinjeni hitni bolnički prijem, zahvaljujući njemu i Draženu Jurkoviću  Zavod je dobio desetak novih vozila hitne medicinske pomoći. Milinović je „izgradio“ i  Gradsku sportsku dvoranu u Gospiću, zapravo započeo, a otvorena je u vrijeme SDP-ovog mandata. Za vrijeme Milinovića, na što je posebno ponosan otvoreno je ličko Veleučilište. Bio je inicijator i izgradnje Memorijalnog centra Nikola Tesla i taj kulturološko- znanstveni centar doveo je u Liku. Isto tako je doveo Institut za krš. U crkvene objekte u Ličko-senjskoj županiji uloženi su deseci milijuna kuna, bio je u odboru za izgradnju Crkve hrvatskih mučenika na Udbini i njegovom zaslugom vlada je to financirala s preko 4 milijuna kuna. Doveo je i jedinu hrvatsku banku u liku, Hrvatsku poštansku banku. Zgrada Croatie osiguranja osvanula je u Gospiću i to tako zahvaljujući Milinoviću. Sjetimo je carine u Otočcu koju je upravo Milinović tamo smjestio. Ovo su samo neki od Milinovićevih projekata za vrijeme dok je bio član vlade.

KADROVSKA SNAGA LIKE ZA VRIJEME MILINOVIĆA

Zašto je Ličko-senjska županija bila jaka, jer se Milinović zdušno borio za kadrove s ovih područja kako bi mogli pomagati Ličko-senjskoj županiji. Nabrojati ćemo samo neke od njih; 

Milinović, potpredsjednik vlade,

Dražen Jurković, zamjenik ministra i predsjednik  UV HZZO- Hrvatske,

Mile Rukavina, direktor mirovinskog Hrvatske,

Luka Matijević, član nadzornog odbora Autocesta Hrvatske,

Milan Jurković, saborski zastupnik,

Emil Tomljanović, saborski zastupnik,

Nikola Rukavina, član uprave HEP-a

Željko Serdar, visokopozicioniran u Croatia osiguranju

Miljenko Javorović, direktor Kapitalnog fonda hrvatske,

prof. Mate Majerović, zamjenik ravnatelja KBC-a Rebro,

prof. Slavko Orešković, predstojnik Klinike Petrova

prof.  Boris Starčević, pročelnik zavoda za bolesti srca i krvnih žila Dubrava,

 prof. Slavko Orešković, predsjednik komisije za HZZO-a za lijekove

Fedor Dorčić, direktor HZZO-a Rijeka,

Marinko Orešković, visokopozicioniran u Hrvatskoj lutriji itd.

Bilo bi tu još dosta za nabrajati no međutim ovo su samo neki od ljudi koji su bili pozicionirani, sukladno svojoj spremi i pomagali u razvoju Ličko-senjske županije. Kroz institucije i kadrove vidljivo je koliko je bila jaka Ličko-senjska županija. Bili smo ponos i snaga, vrlo snažna Ličko-senjska županija i to Milinoviću ne može nitko osporiti. Postavlja se pitanje, sadašnjeg utjecaja na nacionalnu razinu koji se zapravo ne može usporediti s nekadašnjim. Usudimo se reći, ni jedan političar u novijoj hrvatskoj povijesti nije pozicionirao ličko-senjsku županiju kao što je to učinio Milinović i to mu se treba priznati.

L.O.