Milinović: “Nije Otočac drugi po veličini grad u Ličko-senjskoj županiji. Gospić i Otočac su za mene uz Novalju i Senj dva najveća grada u Hrvatskoj”

Nakon predizbornog skupa u Brinju, predsjednik stranke LiPO Darko Milinović je u Otočcu zajedno s kandidatom za gradonačelnika Stjepanom Kostelcem održao skup koji je izazvao salvu emocija. Skup je otvorio domaćin Stjepan Kostelac koji je napomenuo da je nezabilježeno u povijesti da jedan grad 2 godine nema proračuna i da su zbog toga ispaštali građani ovoga grada.

“Kada je trebalo raspisati izbore, Vlada Republike Hrvatske ostala je nijema. Nezabilježeno je da sud donese odluku da je proračun nezakonit ,a vlada u tom trenutku ne reagira. Bitno je da u idućem gradskom vijeću imamo većinu, da nam Šutić i društvo ponovno ne blokiraju razvoj ovoga grada. Očito da neki smatraju da nismo isti i da nema svatko jednake šanse,“ zaključio je Kostelac.

Nastavak ispod oglasa

Skupu se obratila i Josipa Pavlović uvjerena u svoju pobjedu u Brinju. Kandidatkinja za zamjenicu župana Ana Manjerović iskazala je svoj ponos odrastanjem u Brinju i svojim Otočcem gdje je zasnovala obitelj i gdje će sa svojom djecom ponosno živjeti.

„Neki ovdje nisu htjeli kuglanu, vrtić, nisu htjeli razvoj ovoga grada blokirajući proračun. To se jednostavno ne može ignorirati i o tome treba pričati. Uvjerena sam da, će sadašnji gradonačelnik Stipa Kostelac biti i budući gradonačelnik grada Otočca,“ istaknula je.

Milinović je započeo svoj govor ispravivši konferansu protokola da je Otočac drugi grad po veličini u Ličko-senjskoj županiji.

 „Za mene su Otočac i Gospić dva najveća grada ne u našoj županiji već u cijeloj Hrvatskoj jer tu se branila i stvarala Hrvatska, a uz bok im stoji Novalja i Senj. Stranka LiPO kroči prema pobjedi i najjača je politička snaga u Ličko-senjskoj županiji. Stipa, dijelom si u pravu kada si rekao da ovoj vladi nisu svi jednaki. Vlada je u pravu, moram te ispraviti. Nismo svi jednaki, mi smo bolji od do jučer najjače stranke u županiji. Moj politički put se ne mijenja, politički svjetonazor kao neki koji se samoproglašavaju da su tuđmanovci, ovdje vidim puno tuđmanovca, tuđmanizam znači ljubav prema domovini, domoljublje, ponos kakav se gaji ovdje u Ličko-senjskoj županiji, a ne može se tuđmanovcem proglašavati onaj koji je stao uz bok Vesni Pusić kada je svoju državu proglašavala agresorom, a dr. Franju Tuđmana ratnim zločincem,“ istaknuo je. Nakon kratkog druženja Milinović se uputio na zadnji današnji skup u okolici Gospića.

L.O./LiPO