U velikom intervjuu za Večernji list Darko Milinović govorio je i o izborima u gradu Gospiću i kandidatu stranke LiPO dr. sc. Nikoli Šimuniću.

Milinović: Svojim izjavama Karlo Starčević se svrstao u ropotarnicu promašenih političkih figura

Zanimljiv je i vaš odnos s Karlom Starčevićem. Nakon izvanrednih izbora činilo se da ćete surađivati u Skupštini, a sada ste ponovo ljutiti neprijatelji. Što se zapravo dogodilo između vas?

Ništa se nije značajno dogodilo. Karlo Starčević pokazao se kao manipulator i nevjerodostojan. Cijeli se njegov politički rad skriva u antologijskoj rečenici koju je izrekao u jeku nemogućnosti formiranja većine nakon izvanrednih izbora za Skupštinu županije: „Glasajmo tajno da bi se vidjelo tko će za koga glasati“. Ta je rečenica izbrisala njegovu vjerodostojnost, ako ju je uopće imao. Ovi će ga izbori izgurati u ropotarnicu promašenih političkih figura. Povrh svega toga, najveća je njegova nesreća to što njegovim političkim radom upravljaju neki drugi ljudi iz pozadine, iz političke hladovine, koji nemaju hrabrosti izaći na svjetlo dana.

U anketama uvjerljivo vode vaši kandidati u Otočcu i Novalji. Možete li dobiti i Gospić?

U Gospiću stranka još nije donijela odluku, ali izgledni kandidat je Nikola Šimunić, sjajni mladi znanstvenik koji je s 34 godine stekao doktorat znanosti. Vrlo je svestran, bio je jedan od najboljih studenata na svom fakultetu, ali je istodobno i konobario kako bi si zaradio za džeparac. Danas je taj 34-godišnjak doktor znanosti. Još nešto, on je i demograf, neopterećen prošlošću, a mogu slobodno reći i pokazatelj budućnosti. On je za sadašnjeg, a uskoro bivšeg gradonačelnika Gospića, druga galaktika, space shuttle. Gospić će dobiti gradonačelnika koji će ubrzanim postupkom pokrenuti grad prema budućnosti i otvoriti perspektivu mladim ljudima, stvaranju poticajnog okruženja za nove projekte. To ovaj grad zaslužuje.

L.O.