Milinović: “Nisam bio u vašem, nego u svom HDZ-ovom domu, a vi ne poštivate volju birača!”

31
Dr. Darko Milinović

Na adresu portala Lika online stiglo je reagiranje predsjednika ŽO HDZ-a Ličko senjske županije i saborskog zastupnika dr. Darka Milinovića na priopćenje koje su uputili predsjednik GV Grada Otočca Slavena Prpića i potpredsjednika Josipa Grčevića.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Oglas

Sukladno odredbama Zakona o medijima molim da objavite reagiranje na članak objavljen   18. studenog  2013.  na portalu Lika online pod naslovom: Priopćenje Grada Otočca i Gradskog Vijeća Otočca

Kao predsjedniku ŽO HDZ-a LSŽ dužnost mi je reagirati na priopćenje g. Prpića i g. Grčevića. U svom priopćenju dotična gospoda navode da me ne žele vrijeđati, ali spominju moj kućni odgoj. Pa da vam odgovorim redom.

Ja nisam došao u vašu, kako ste rekli kuću, nego sam došao na poziv i kao izaslanik predsjednika stranke na izbornu skupštinu HDZ-a u svoj HDZ-ov dom, a ne vaš, pa me stoga ne možete prozivati i podučavati kako se treba ponašati kada se dođe, kako ste vi rekli, u nečiji dom. Kad spominjete kućni odgoj on mi nalaže da bi pristojno bilo ne dolaziti  na skup na koji nisam pozvan.

G. Grčeviću, vi ste došli na izbornu skupštinu moje stranke, a da niste pozvani što mi je i osobno potvrdio predsjednik HDZ-a Grada Otočca g Šutić koji mi je rekao da je bio iznenađen i nezadovoljan što ste nepozvani bili na izbornoj skupštini. Toliko o kućnom odgoju.

G. Prpić i g. Grčević, budući da sam s g. Šutićem razgovarao prije svog govora na izbornoj skupštini on mi je sugerirao da budem kritičan prema gradskoj vlasti, a budući da i ja dijelim to mišljenje prozvao sam gradsku vlast jer HDZ će u Otočcu biti oštra, ali konstruktivna oporba, stoga ne možete biti prepreka da se kritizira aktualna gradska vlast u Gradskom vijeću.  Ne zaboravite da smo mi politički suparnici dok vas podupire SDP. Smeta vas što sam rekao da Otočac ne zaslužuje takvu vlast, pa da pojasnim. Vaš zamjenik gradonačelnika je izjavio na konvenciji SDP-a  da je SDP glavni koalicijski partner sadašnjoj vlasti, što je i vidljivo. Građani Otočca su rekli da žele većinu HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera u Gradskom vijeću. Da vas podsjetim i to da je HDZ s koalicijskim partnerima imao po izbornim rezultatima, što je jedino mjerodavno, većinu u Gradskom vijeću. Postizbornom izdajom HDZ-a, u suradnji s SDP-om g. Prpić je postao predsjednik, a vi g. Grčević potpredsjednik Gradskog vijeća za što građani nisu dali svoj glas. Odlučujući glasovi za to bili su glasovi SDP-a što je potvrdio i zamjenik gradonačelnika na konvenciji SDP-a, a uvjeren sam da grad Otočac ne želi SDP kao glavnog koalicijskog partnera u Otočcu i to je bio razlog prozivanja gradske vlasti. Što se tiče gradonačelnika g. Kostelca, on jedini među vama ima puni legitimitet jer su birači u Otočcu rekli ne HDZ-ovom  kandidatu g. Barkoviću i izabrali po njihovom mišljenju boljeg kandidata, i naravno, na tome mu treba čestitati.

Podsjećam vas na rezultate posljednjih izbora gdje je lista koju sam ja nosio u gradu Otočcu  dobila 60% ,a lista na kojoj ste vi bili 23%. Dakle, ostvarili smo 170% bolji izborni rezultat nego vi. I zato držim da imam pravo i kredibilitet kritizirati vlast u Gradskom vijeću koju birači nisu izabrali nego je naknadno mimo volje birača postizbornom promjenom političke opcije pojedinaca formirano Gradsko vijeće.

I na kraju g. Prpić predsjedniče Gradskog vijeća i g. Grčević potpredsjedniče, dok budete u Gradskom vijeću koalirali s SDP-om, nećete imati podršku HDZ-a. Da vas podsjetim, SDP je za nasilno uvođenje ćirilice u Vukovaru kršeći Ustav, SDP se protivi referendumu da je brak zajednica žene i muškarca, tjeraju vjeronauk iz škole, Jovanović nasilno uvodi zdravstveni odgoj, omalovažavaju dr. Franju Tuđmana, veličaju Tita i da dalje ne nabrajam. Bez obzira na naše nesuglasice smatram da upravo vas dvojica ne dijelite te vrijednosti koje propagira SDP.

 

Predsjednik ŽO HDZ LSŽ dr. Darko Milinović