Iako je skupio preko 5000 potpisa za kandidaturu za predsjednika HDZ-a, Darko Milinović je rekao da se ipak neće kandidirati.

– Ja sam ovih dana obavio niz razgovora s ljudima na političkoj sceni i danas sam obavio i razgovor s Andrejom Plenkovićem, razgovarali smo o budućnosti HDZ-a i budućnosti Hrvatske. Shvatili smo da se naše vizije bitno ne razlikuju. Gotovo su identične. Shvatili smo da se na tim malim razlikama ne bi trebalo iscrpljivati na unutarstranačkoj bitci i da sav naš potencijal HDZ-a moramo usmjeriti jednom cilju, a to je sprječavanja povratka na vlast najnesposobnijeg premijera u povijesti Hrvatske. Čitav svoj HDZ-ovski potencijal dajem na raspolaganje IX. izbornoj jedinici – kazao je Milinović.

Zahvalio se svima koji su mu dali podršku i koji smatraju da se treba kandidirati. Pozvao ih je da i oni svoje potencijale stave u, kako je rekao, sveti cilj sprječavanja povratka na vlast najnesposobnijeg premijera i pobjede na izborima.

Naglasio je kako se ne žrtvuje, nego stavlja svoj potencijal u funkciju ostvaranje cilja stranke.

– Andrej mora već sutra preuzeti inicijativu za razgovor s novim koalicijskim partnerom. Nakon ovih mojih riječi, mislim da drugih kandidata više neće biti – rekao je Milinović pozivajući ostale da podrže Plenkovića.

Milinović je otkrio koje zajedničke ciljeve dijele on i Plenković.

– Da HDZ bude čvrsta stranka desnog centra, da HDZ ima jaki europski štih, da HDZ bude riješen svih radikalizama i da bude stranka koja će biti prihvatljiva širokoj populaciji – rekao je Milinović dodajući da će svoje osobne ambicije staviti na stranu u interesu HDZ-a i Hrvatske.

L.O.