Milinović ponovno na čelu ŽO HDZ-a

GOSPIĆ –  Izborna skupština Ličko-senjskog HDZ-a  očekivano je jednoglasno izabrala novo-starog predsjednika dr. Darka Milinovića.

Tijekom izvješća o radu u proteklom razdoblju dr. Milinović je u nekoliko navrata isticao jedinstvo stranke kao jamstvo kvalitetnog i uspješnog političkog djelovanja.

-Nakon četiri godine iza nas je puno obavljenog posla. Ali uvijek ističem: bez vas, bez svakog našeg člana, ne bi bilo ovakvih dobrih rezultata. Zbog takvog načina rada  ŽO HDZ-a slovi kao najbolja, služi kao ogledalo i uzor rada. To treba shvatiti i kao pohvalu svakoj općinskoj i gradskoj organizaciji HDZ-a u našoj županiji.  Mi smo prije četiri godine pred sebe stavili brojne ciljeve. Sve smo ih zajednički uspješno realizirali. Vratili smo se u Udbinu, u Perušić, Karlobag, u mjesta gdje smo ranije imali lošije rezultate. Ta su mjesta  bila zamalo zaboravljena, digli smo ih na noge, postigli brojne dobre rezultate. Posao nije završen, čeka nas još puno toga. Od vas sam došao tražiti potporu za svoj program koji sam danas tek  djelomično prezentirao. Koliko se god ponosili našom prošlošću, više gledajmo u budućnost. Nedavno smo imali izbore s najlošijim rezultatima u povijesti naše stranke. Zato su nam potrebne promjene. Okupljamo oko sebe i nestranačke ljude koji će u našem programu prepoznati promjene, demokratičnost i istinski duh pobjede. A ne zato da bi netko sutra bio na vrhu u nekoj izbornoj jedinici. Zato smo  u nekim sredinama i imali loše izborne rezultate. Uz potporu vas i brojnih stranačkih  prijatelja iz cijele Hrvatske kandidirao sam se za predsjednika naše stranke.  Postanem li predsjednik HDZ-a uvjeren sam da ćemo dobiti naredne parlamentarne izbore i da ću biti premijer Vlade RH. Nikada se neću umoriti  radeći za našu stranku i domovinu Hrvatsku, ustvrdio je dr. Milinović.  Nakon ovih riječi nazočnima su  se obratili župan Milan Jurković, predsjednik GO HDZ-a Novalje Ivan Dabo, predsjednik GO HDZ-a Senja Darko Nekić i nekadašnji predsjednik Županijske skupštine Davor Biondić. Svi su govornici pozvali nazočne da zbog , kako su isticali, odličnig rezultata, dadu potporu dr. Milinoviću, koji je potom tijekom tajnog glasovanja ponovno jednoglasno izabran za predsjednika ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije. Na ovoj je skupštini izabrano i 48 izaslanika koji će predstavljati Ličko-senjski HDZ na XV. Općem Saboru HDZ-a 20. svibnja u Zagrebu.

                                                                                                   M. S.