Milinović: Potvrđen prvi slučaj koronavirusa u Ličko-senjskoj županiji, to smo predvidjeli – nema mjesta panici

0

U dvorištu Ličko-senjske županije održana je press konferencija Civilnog stožera Ličko-senjske županije. Ličko-senjski župan dr. Darko Milinović potvrdio je prvi slučaj zaraze koronavirusom na području grada Senja.

Milinović: Zahvaljujem se osobi koja je pozivitvna na koronavirus na izuzetno korektnom ponašanju – ti si primjer Hrvatskoj kako se ponašati u ovoj situaciji

Oglas

-Do danas smo imali 317 slučajeva samoizolacije, trenutno je ih je 118 jer ostali nisu razvili nikakve simptome ove bolesti. Još jednom molim građane naše Županije da se pridržavaju svih naputaka nacionalnog i županijskog stožera, a gradske i općinske stožere da koordiniraju sa županijskim stožerom kako bismo svi zajedno bili efikasniji. Od ovih 118 slučajeva samoizolacije njih 11 je prekršilo upute Stožera i protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak. Tri objekta su prekršila odredbu o zatvaranju i protiv njih će biti također biti pokrenut prekršajni postupak. 

Do sada smo na analizu poslali devet uzoraka briseva, a od tog broja ih je osam negativnih. Najavio sam da će koronavirus svakako stići do nas. Nema panike, nije to ništa iznenađujuće. Od sinoć imamo prvi službeno potvrđeni slučaj iz Senja. Riječ je mlađoj osobi i blažoj kliničkoj slici. Boravio je u Austriji i moram pohvaliti toga pacijenta jer je odmah poduzeo sve potrebne korake kako bi se spriječilo širenje virusa. Stupio je u kontakt sa epidemiolozima i Stožerom i danas se nalazi u samoizolaciji. Nadajmo se da će tako i ostati. Od sutra ćemo medijima redovno dostavljati izvješća o stanju vezanom uz ovu epidemiju, rekao je župan Darko Milinović.

L.O.