Ličko-senjski župan Darko Milinović održao je danas press konferenciju na kojoj je ustvrdio da se sa Ličko-senjskom županijom pokušava upravljati iz Zagreba, a ne iz same Ličko-senjske županije.  Prekjučerašnji govor predsjednika ličkog HSS-a Zlatka Fumića upravo je potvrdio da su se liste za prijevremene izbore sastavljale u Zagrebu, a ne u Gospiću. Da podsjetimo, na opće iznenađenje i vjerojatno nelagodu svih, Fumić je rekao da ga je zvao predsjednik Sabora Gordan Jandroković te ga tražio da se pomakne sa drugog mjesta koje mu je bilo obećano. Milinović je na press konfereciji novinarima pustio video zapis Fumićeva govora.

Milinović: “Fumićev govor naštetio ne samo HSS- u već i  HDZ –u i predmet je ismijavanja cijele Hrvatske”

Milinović je ustvrdio da je na ovaj način Fumić priznao da su se liste sastavljale u Zagrebu, ali ono što je za njega puno gore je činjenica da je još jednom pokazao da nema snage štiti interese HSS- a pa ni svoj osobni status kao predsjednika stranke. Obećano mu je da će predstavnici HSS-a biti na 2.,6. i 12.  mjestu te da će dobiti još dva mjesta iza 20-tog. Sve to HSS nije dobio, ostala su samo dva mjesta, a Fumić nije imao snage lupiti šakom o stol, očito mu je bitan samo njegov interes, ustvrdio je Milinović.

“Fumić ponovno ne drži do riječi-podložan je pritiscima” 

Milinović je novinarima prikazao slide-show zajedničkog priopćenja u kojem je Fumić dao javnu podršku da će podržati proračun. Tim činom potpore, nakon kojeg je bio protiv proračuna, Milinović smatra da je Fumić pokazao da ga se ne može držati za riječ i da u njegovo ime odlučuju drugi. Fumić je navodno pred više desetaka ljudi rekao da mu je zaprijećeno da mu neće proći projekti ako podrži proračun. “To je nešto najgore što se  može dogoditi političaru, da pristaje na ucjene, a Fumić je na to pristao” kazao je.

Milinović: “Plenković za sramnu listu HDZ –a nije kriv. Rade mu o glavi…”

Milinović za ovu situaciju ne smatra odgovornim predsjednika Vlade Plenkovića, već “one koji mu rade o glavi”. “Budući da je premijer govorio o suficitu državnog proračuna što je za svaku pohvalu, zašto je drugačiji kriterij za Ličko-senjsku županiju koja je također u suficitu i koja je riješila dug od 4,2 milijuna kn”, zapitao se Milinović.

Napomenuo da je na njegovoj listi 26 HDZ – ovca, odnosno više nego na listi HDZ – a i da na njegovoj listi nema onih kao na HDZ-ovoj koji su u daljnjoj i bližoj povijesti rušili HDZ. Zato je pozvao ponosne članove HDZ – a da daju povjerenje njegovoj nezavisnoj listi, ali je pozvao i HSS-ovce koje je iznevjerio Fumić, da jednako tako daju povjerenje njegovoj listi.

Milinović pozvao Ličko-senjsku županiju: „Pokažimo ponos 10.03.!“ i postavio pitanje .“ Hoćete li izbaciti 2022 člana HDZ – a ?“

“Pozivam Ličko-senjsku županiju da se 10.03. digne na noge kako bi spriječili da se Likom upravlja iz Zagreba što bi htio lokalni HDZ. Lika je uvijek bila ponosna i nikada nije dala da netko drugi izvan Like  odlučuje o njezinoj sudbini”. Postavio je pitanje budući da se prijetilo onima koji potpišu njegovu kandidaturu “hoće li lokalni HDZ izbaciti 2022 člana koja su diljem županije potpisali kandidatu“ – zaključio je Milinović.

L.O.