Ličko-senjski župan dr. Darko Milinović dao je intervju za portal GlasGacke. Prenosimo ga u cijelosti.

Kako se danas u Zagrebačkoj skupštini dogodio preokret a skoro ista situacija je i kod nas u Ličko-senjskoj županiji kontaktirali smo župana Darka Milinovića da nam komentira aktualnu situaciju oko proračuna.

Župan Milinović nam je rekao da je prošlogodišnji proračun bio kako je naglašavao stabilizacijski i zbog toga lošiji od ovog predloženog.

Dobio sam uvjeravanje od  preko 17 vijećnika da će podržati proračun u koje spada i predsjednik HDZ-a Ličko-senjske županije Marijan Kustić. Prihvatit ću sve možebitne amandmane koji eventualno mogu popraviti ovaj proračun. U zadnje vrijeme vidim da neki straše izborima. Ja sam za njih sprema, a hoće li ih biti  ne ovisi o meni, nego  o većini u Skupštini. Građanima je dosta izbora, ali ja sam za njih spreman. Kako ne bi bio nespreman već pripremam listu . Biti će to pobjednička lista, a biti će na njoj i uglednih javnih osoba, branitelja i  HDZ-ovaca. Još jednom neka Marijan Kustić odluči hoće li ili neće podržati proračun. Na sve opcije sam spreman – kaže dr.Milinović.

Kažete da imate za proračun 17 ruku.

Upravo tako, ako se svi budu držali javno izgovorene riječi o podršci proračunu.  Svi koalicijski  partneri HDZ – a  javno su rekli da će podržati proračun, kao i gosp. Dabo koji je napomenuo da nam ne treba nikakva politička nestabilnost. Moguće da će biti nekih amandmana koje ću kao što sam i rekao, prihvatiti ako su na dobrobit županije.

Postoje i određene dezinformacije o proračunu?

Da postoje i dezinformacije ili zlonamjernih ili onih koji ne znaju čitati proračun da je u proračunu skriveno i zapošljavanje 10–tak osoba. To je laž onih koji nemaju političku snagu i na taj način žele dezinformirati javnost.  Svima sam dosada predstavio proračun u kojem jasno sam pokazao da će biti eventualno 3  zaposlenja tijekom cijele godine i to; jedno upražnjeno mjesto u Odsjeku za prostorno uređenje koje nisam htio popuniti ove godine, ali zbog povećanja opsega poslova i donošenja novog prostornog plana to je neophodno. Ostalo dvoje u Ustanovu koja funkcionira na papiru već 10-tak godina a bavi se zaštićenim područjima kao što su Lunjski maslinici, a to je i prijedlog Ministarstva zaštite okoliša da bi bilo dobro Ustanovu staviti u funkciju.  Lunjske maslinike kao i ostalo moramo staviti u svrhu gospodarskog razvoja i turističke ponude naše županije. Ako netko smatra da to nije potrebno neka slobodno kaže – ističe župan Milinović.