Milinović radni dan u Zagrebu iskoristio za razgovor s ministrima o projektima Ličko-senjske županije

Kako je opetovano najavljivao župan ličko-senjski dr. Darko Milinović od prvoga dana svoga mandata nastoji u ovaj dio Hrvatske privući što više investitora i projekata. Jučerašnji dan iskoristio je kako bi lobirao za projekte Ličko-senjske županije te se sastao sa nekoliko ministara.

Sa ministrom Ćorićem o HEP-u, HE Kosinj, NP Plitvička Jezera…

Najprije je održao radni sastanak s ministrom energetike i zaštite okoliša  Tomislavom  Ćorićem s kojim je razgovarao o problematikama vezanim uz Nacionalne parkove i Parkove prirode na području Ličko-senjske županije te posebno oko problematike vezane za NP Plitvička Jezera. Naravno, razmijenili su mišljenje i o Hidrocentrali „Kosinj  2“ te nekim stvarima vezanim uz HEP.

Milinović i Tolušić o drvoprerađivačkoj  industriji, lovstvu…

Nakon toga održan je radni sastanak s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem i njegovim suradnicima gdje su  razmatrali drvoprerađivačke probleme na području Ličko-senjske županije  te lovstva, kao  i projekte koji su vezani za resorno ministarstvo ministra Tolušića. Također, razgovarali su i o radu Agencije za  plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

S ministrom Butkovićem o prioritetima Ličko-senjske županije

S ovim nije okončan radni posjet župana Milinoviuća Zagrebu. Oko cestovne infrastrukture cijele Županije župan Milinović imao je radni sastanak s ministrom Butkovićem gdje je dogovoreno da će održati još nekoliko sastanaka kako bi se utvrdilo infrastrukturne  prioritete za područje Ličko-senjske županije. Na sjednici Hrvatske zajednice županija  Milinović  je  “pazio“ na županiju kako ne bi bila oštećena budućim prijedlogom Zakona o financiranju jedinica  lokalne i područne(regionalne) samouprave JLP(R)S.

U popodnevnim satima radni dan župana Milinovića u Zagrebu završio je sastankom Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija gdje se raspravljalo o novom Zakonu i poreznoj reformi vezanoj za financiranje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Milinović je izrazio uvjerenje da će novim zakonima županijama i gradovima biti vraćeno bar dio sredstava koje im je uzela SDP-ova porezna reforma, a tada su županije, prisjetimo se, izgubile 1,6 milijardi kuna.

Na telefonski poziv i pitanje o radnim sastancima Milinović je samo kratko odgovorio.

-Nije vrijeme za podjele i nepotrebna prozivanja kako to neki čine. Vrijeme je da se kao županija pozicioniramo kao ozbiljan partner u svim ministarstvima i jučerašnji dan sam iskoristio upravo za takva lobiranja. Zahvaljujem se svim ministrima koji su imali razumijevanja za probleme i projekte Ličko-senjske županije!

L.O.