Milinović raspustio HDZ Otočca i Novalje

Ono što se i očekivalo od prvog čovjeka Ličko senjskog HDZ-a Darka Milinovića danas se na  sjednici Županijskog odbora HDZ-a Ličko–senjske županije i dogodilo. Predsjednik ŽO HDZ Ličko senjske županije Darko Milinović predložio je, zbog izgubljene vlasti i zbog trenutačnih prilika u HDZ-u Otočca i Novalje njihova raspuštanja, što je Županijski odbor HDZ LS županije prihvatio. Na sjednici ŽO HDZ-a konstatirano je da su izborni rezultati zadovoljavajući, ali je izraženo žaljenje zbog gubitka izbora u Otočcu i Novalji.  

Nastavak ispod oglasa

Istaknuto je, da je županijska lista HDZ-a i koalicijskih partnera ostvarila najbolji izborni rezultat na nivou države, te da je zadovoljstvo još veće što je župan ličko-senjski Milan Kolić izabran već u prvom krugu, što je ostvareno samo u pet županija.

Zbog raspuštanja GO HDZ-a Otočca i Novalje imenovana su povjerenstva sa sedam članova. Tako je za povjerenika HDZ-a Grada Otočca imenovan dr. Ivica Miletić, a za članove povjerenstva  Branislav Šutić, Vera Francetić, Milan Matasić, Ivana Tomaš, Jasna Orešković i Emil Orešković-Ćurle.

Za povjerenika HDZ-a u Novalji imenovan je Marijan Kustić, a za članove Aleksij Škunca, Ivica Datković, Tomislav Šuljić, Miljenko Tamarut, Vlado Peranić i Josip Šonje.

Na sjednici ŽO HDZ LS županije osim zadovoljstva izbornim rezultatom, istaknuto je ostvarenje političkog cilja da SDP i HNS nisu na vlasti niti u jednoj općini i gradu. Predsjednik ŽO HDZ Darko Milinović komentirao je i izborni rezultat SDP-a u gradu Gospiću te rekao da  ako ima imalo morala zbog najgorih izbornih rezultata u Gospiću, gdje nije najjača oporbena stranka, Nikola Maras trebao bi odstupiti od svih dužnosti u SDP-u. Da će SDP biti do nogu poražen, to je isticao i u predizbornoj kampanji. Dajući u drugom krugu punu podršku nezavisnom kandidatu Karlu Starčeviću ni u tome nije uspio, stoga je, zaključio je Milinović, SDP dva puta izgubio.

Milinović je zahvalio Milanu Jurkoviću i Ivanu Dabi na dosadašnjem radu i izrazio uvjerenje da će HDZ vrlo brzo vratiti pobjednički mentalitet u Novalji i u Otočcu, što je i politički cilj. Također je pozvao  sve članove HDZ-a u ta dva grada na zajedništvo.

Dražen Prša