Na adresu portala Lika online stiglo je priopćenje župana ličko-senjskog dr. Darka Milinovića oko posljednjih napisa na jednom lokalnom portalu. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Primoran sam reagirati na niz neistina koji se u zadnje vrijeme  namjerno plasiraju, od toga da  mi ne paše Ivan Tomljanović Mima (kojega sada Slobodnalika hvali, a prije nekoliko mjeseci isti portal ga je nazivao kriminalcem i čovjekom koji je htio prometnom nesrećom usmrtiti jednu osobu. Tada je I.Tomljenović imao moju podršku kao čovjek kojega je Popović htio staviti na stup srama), kupovina vijećnika (a to ću pozvati institucije da privedu odnosno ispitaju autora o činjenicama i podignu kaznenu prijavu protiv onih koji se služe takvim radnjama ili da podnesu prijavu protiv onih koji u nečijem interesu šire  takve dezinformacije)  do zadnje oko Miroslava Cindrića Cindre, a sve u svrhu pritiska kako se nebi donio proračun.

“Nisam bio protiv imenovanja Cindrića, ali sam rekao vrlo jasno da je Županijski odbor to trebao znati, a ne čitati iz novina. To mislim i sada”

Vrlo jasno želim dati do znanja  da nisam bio protiv imenovanja Miroslava Cindrića na mjesto pomoćnika ministra branitelja niti me je oko toga itko konzultirao kao predsjednika županijskog odbora HDZ-a te nitko iz županijskog odbora za to nije niti znao. Tada je predsjednik HDZ-a bio Tomislav Karamarko, a glavni tajnik Milijan Brkić te sam i jednom i drugom, kao i ministru branitelja Tomi Medvedu rekao da bi bilo dobro da je županijski odbor, ljudi koji su iznijeli izbore bar upoznati sa tim imenovanjem, a da nije korektno da to čitaju iz novina uz činjenicu da bi sigurno dobio našu podršku da ju je itko zatražio kao što su je zatražili Darko Nekić i Katica Prpić i dobili je jednoglasno.

“Sa Cindrićem sam uvijek bio u korektnim odnosima”   

Što se tiče Miroslava Cindrića uvijek smo bili u korektnima odnosima, čak što više, tek kad sam ja postao župan njegova udruga specijalne policije ušla je u proračun županije na moje inzistiranje.

Moram i to naglasiti da sam u jednom trenutku kada me je zamolio, za jednu ajmo to nazvati uslugu, to napravio imajući u vidu njegov doprinos u Domovinskom ratu. O tome ne bih ovoga trenutka javno, ali ako treba spreman sam i na to.

Uvjeren sam da iza zadnjeg teksta na jednom portalu ili da budemo potpuno otvoreni na portalu Željka Popovića ne stoji Miroslav Cindrić nego neki drugi.”

Darko Milinović