Pozivam i Grad Gospić, gradonačelnika i sve političke stranke da osude takve pokušaje

Gospođo Blaženka Jurčić, dužan sam Vam  odgovoriti budući ste me javno prozvali i upotrijebili riječ kretenizam te da će netko morati odgovarati ako se zlo dogodi. Neću se služiti takvim rječnikom jer smatram da je neprimjeren, ali radi istine i sprječavanja panike koju širite, istina je sljedeća. Prije svega još  jednom moja nedvosmislena podrška svima koji su pozitivni na korona virus.  Gospođo Jurčić nisam ja donio odluku o prostoru gdje se izoliraju oni koji to ne mogu napraviti u svom domu, a nemaju simptome već je to donio Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije na čijem je čelu moj zamjenik, ali da bude potpuno jasno da njihova odluka ima moju punu potporu. Na tom mjestu za samoizolaciju imaju samo dvije osobe i one nisu ni na koji način prijetnja Gospićanima. Mene kao liječnika Vi ne možete podučavati što je u zdravstvenom smislu  ispravno, a što nije. Zahvaljujem se Gospićanima i svima ostalima  koji vidim daju veliku potporu Michellu, ali i svima koji su pozitivni na korona virus. To je naša obaveza. Sutra svatko od nas može biti u Michellovoj situaciji. Kao Gospićanina  sram me je da tako reagirate, a ja ću i dalje zajedno sa kolegama napraviti sve da pobijedimo korona virus.

Ako ćemo se prozivati, pamučne maske bez certifikata i  koje ne štite apsolutno od ničega prodajete po 14 kn – od ovlaštenog proizvođača i sa certifikatom koštaju  0,19 kn

Pa sada vidite tko koristi ovu situaciju

Ako ćemo razgovarati na takav način prozivanja pamučne maske koje nemaju certifikat, a koje proizvodite ne štite nimalo. Prodajte to svima  pa i Županiji po 14 kn po komadu, a raspitao sam se za maske koje imaju certifikate ( kirurške maske ) koštaju po komadu 0,19 kn. E sad neka ljudi procijene tko se i kako ponaša u ovakvoj situaciji.

Žao mi je zbog toga, ali svojim nemoralnim ponašanjem ste me ponukali na ovakvu reakciju. Pozivam i Grad Gospić  da osudi ovakve pokušaje stigmatizacije kao što Vi činite. Gospićani pokažimo još jednom naše veliko srce.

I na kraju gospođo Jurčić, upravo da se i ne desi zlo poduzimamo sve mjere.

Hvala!

Župan

Dr. Darko Milinović