Milinović: „Srpski ministar izvršio agresiju na Hrvatsku“

GOSPIĆ – Na današnjoj Tiskovnoj konferenciji HDZ-a, u nazočnost župana Milana Kolića, gradonačelnika Petra Krmpotića, predsjednika Kluba utemeljitelja LSŽ Ivice Čačića, predsjednika Mladeži Ivana Biljana govorio je predsjednik ŽO HDZ-a LSŽ i član Nacionalnog vijeća dr. Darko Milinović. Istaknuo je da je na Jadovnom u nedjelju ponovno izvršena agresija oficijalne srpske politike na Hrvatsku. Prema Milinoviću srpska Vlada je slanjem svog ministra Vulina poslala jasnu poruku Hrvatskoj da smatra da je Oluja organizirana sa namjerom etničkog čišćenja koju je predvodio po Vulinu ustaški general Ante Gotovina. Srpska vlada nije se ogradila od huškačkog govora na Jadovnom Aleksandra Vulina koji je još jednom komemoraciju iskoristio za slanje neprihvatljivih političkih poruka u Hrvatskoj. Ta činjenica ne iznenađuje budući je srpska Vlada pozdravila rehabilitaciju Draže Mihajlovića. Milinović je ustvrdio da na izjave nije reagirala ni Hrvatska Vlada. Dodao je : „ Zločinačka izjava Aleksanda Vulina citiram : „Vrište da jame nisu dovoljno pune“, je zastrašujuća. Na tu zločinačku izjavu Milinović je odgovorio : „Previše je da je bačena jedna jedina nevina žrtva“. Milinović je nastavio : „Aleksandar Vulin je valjda nesretan što je Alojzije Stepinac spasio tisuće srpske djece po svjedočenju pravoslavnog svećenika Jovana Nikolića .“
„Izostanak reakcije hrvatske Vlade na govor Vulina kojom optužuje Hrvatsku za fašizaciju gotovo da nije ni čudan, budući da Milanović i Pusićka govore o fašizaciji Hrvatske čime štete međunarodnom ugledu Hrvatske. Osuđujem takve izjave, te poručujem da u Hrvatskoj nema fašizacije o čemu jasno svjedoče svi rezultati na parlamentarnim izborima, gdje ekstremno desne stranke dobivaju manje od 0,1 %., kazao je. Milinović je poručio da će iduće godine zapriječiti dolazak na Jadovno ukoliko ponovno izaslanik bude Aleksandar Vulin koji blaženog Alojzija Stepinca proglašava Ustašom, Oluju etničkim čišćenjem, Antu Gotovinu ustaškim generalom, premda postoji pravomoćna odluka Haškog suda koja govori o legitimnoj vojno redarstvene akcije Oluja i oslobađajućoj presudi heroja Ante Gotovine. Milinović je na kraju kazao da da podržava i one povjesničare koji dvoje o broju žrtava u Šaranovoj jami, te još jednom naglašava da se radi o samo jednoj jedinoj žrtvi previše je, te poziva Vladu da osnuje neovisno stručno povjerenstvo koje će utvrditi stvarni broj žrtava kako bi se prestalo sa nagađanjima i politiziranjem.

Na novinarski upit je li konferencija zakašnjela, Milinović je ustvrdio da su čekali reakciju Vlade RH i premjera Milanovića da zaštiti građane od ovog napada, nakon što je reakcija izostala odlučili su se na press konferenciju.

Nastavak ispod oglasa

L.O.