Ličko-senjski župan dr. Darko Milinović uputio je priopćenje za medije u kojem je pozvao sve one starije od 70 godina da budu saviesni, izbjegavaju socijalne kontakte, ali da ne ograničavaju samostalne boravke u prirodi. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

            Pozivam sve stanovnike Ličko-senjske  županije starije od 70 godina, a koji imaju neke od kroničnih bolesti kao što su bolesti srca, pluća, visokog krvnog tlaka, šećerne bolesti …. da se strogo pridržavaju epidemioloških mjera.

            Molim Vas da izbjegavate što je više moguće socijalne kontakte koji bi vas mogli ugroziti. Da budem potpuno jasan molim da ne idete u restorane, kafiće, banke, frizerske salone  i da izbjegnete apsolutno svaki kontakt sa bilo kakvim grupama ljudi.

            Predlažem Vam također da boravite i kroz šetnje u vlastitom dvorištu i na otvorenom prostoru, u prirodi, ali napominjem, bez kontakta sa drugim ljudima. Također, preporučam da ne idete u nabavku, plaćanje računa, kupovinu novina i lijekova. Neka za Vas to odrade mlađi članovi obitelji, rodbina ili prijatelji.

            Ukoliko ste samac zatražite pomoć na  kontakt telefon 053/572 851 (Gospić), 053/ 771 405 (Otočac), 053/776 533 (Plitvička Jezera), 053/881 013 (Senj) i 053/765 117 (Donji Lapac).

S poštovanjem,

Vaš župan dr. Darko Milinović