-

U hotelu „Gacka“ u Ličkom Lešću u četvrtak navečer održana je proširena sjednica Gradske organizacije HDZ-a Otočac kojoj su nazočili predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Darko Milinović, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Otočca Branislav Šutić, župan Ličko-senjske županije Milan Kolić te tajnik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Petar Krmpotić.
Prije radnog dijela sjednice novinarima su se obratili predsjednik GO HDZ-a Branislav Šutić, predsjednik ŽO HDZ-a Darko Milinović i župan Ličko senjski Milan Kolić.

Darko Milinović predsj. ŽO HDZ LSŽ
Darko Milinović predsj. ŽO HDZ LSŽ

„Došli smo dati potporu HDZ-u grada Otočca, današnjem vodstvu, predsjedniku stranke, došli smo se zahvaliti za sve one rezultate koje su do sada imali. Došli smo upozoriti i reći nekoliko riječi o ovoj nesposobnoj gradskoj vlasti i upozoriti na sve one stvari koje su obećavali u predizborno vrijeme a nisu ostvarili. Građanima Otočca treba otvoreno reći da je danas na vlasti u Otočcu SDP, koji podupire nezavisnog gradonačelnika. Došli smo poslati poruku da je ovo jak HDZ Grada Otočca i da će dobiti iduće izbore, ma kada oni bili. Građani grada Otočca, odnosno birači rekli su svoje, a to je da je u Gradskom vijeću Otočca predsjednik GV Otočca trebao biti iz redova koalicije koju je predvodila HDZ, no prevarom i nekorektnošću HDZ je izigran. Dajemo jasnu poruku, smijenit ćemo ovu nesposobnu vlast i na nacionalnoj razini što se odnosi i na Otočac. Šaljem i poruku šerifu i šerifićima i ostalima da neće razbijati jedinstvo ove županije jer svi mi ovdje jednako volimo svoj Grad bio to Otočac ili Gospić. Nema dijeljenja, Ličko senjska županija nema svoju snagu u podjelama nego u zajedništvu kojeg smo gradili puni niz godina“- kazao je Milinović.
Odgovarajući na pitanja novinara o nedavnim zbivanjima u osnovnoj školi u Otočcu sa ravnateljicom Lucijom Sekula, Milinović je kazao da neće dozvoliti da članovi HDZ-a prozivaju župana bez razloga, i ako im se ne sviđa u HDZ-u, otvoren im je put. Nepojmljivo je da ravnateljica bilo koje škole, pa tako i ove ovdje u Otočcu radi nešto mimo znanja župana, dodao je Milinović.
Župan Milan Kolić istaknuo je zadovoljstvo činjenicom da je Ličko senjska županija jedna od najkontabilnijih županija u Hrvatskoj, no na žalost Grad Otočac je jedini u županiji Ličko senjskoj koji se nije uključio u ličku, odnosno lokalnu agenciju gdje bi zajednički mogao aplicirati projektima prema EU i zasigurno imati veće prednosti nego u Karlovačkoj županiji. To je jedna od najvećih zamjeraka aktualnoj vlasti, ali moram kazati da nema nikakve komunikacije iako smo imali dogovorene sastanke, no ni gradonačelnik Kostelac ni njegov zamjenik nisu se odazvali na sastanke. Ne želim ovdje miješati politiku, već želim da zajednički stvorimo preduvjete da možemo razvijati i Gacku i Ličko senjsku županiju. Vjerujem da će u skoro vrijeme stanovnici Gacke doline prepoznati onu politiku koja iskreno brine i skrbi o svojim sugrađanima. Svjedoci smo da se trenutačna gradska vlast nije pomaknula sa mrtve točke, a prijevarom je došla na vlast, a uvijek joj je izgovor nacionalna razina i Milanović a ne oni sami. Vjerujem da će se to otkloniti a ja kao župan uvijek ću biti na raspolaganju svim građanima i građankama Grada Otočca i Gacke doline, kazao je župan Kolić.
Na pitanje da li je istina da je ravnateljicu osnovne škole Otočac Luciju Sekula istjerao sa prostora gdje se održavala sjednica i da li je tu riječ o unutarstranačkim sukobima, župan Kolić je kazao da je riječ „istjerao“ njemu strana i da ju nikad u životu nije upotrebljavao, no shodno nekim nesuglasicama oko rada i djelovanja u samoj školi, sazvao sam školski odbor gdje sam zamolio da budu nazočni samo članovi školskog odbora, što je uvažila ravnateljica i svi ostali koji su bili nazočni. Ne znam iz kojih je razloga došlo to na dnevni red da sam ja istjerao ravnateljicu a potom i priopćenje ravnateljice. Ne možemo se tako ponašati u javnosti i ja kao župan i osnivač bit ću odlučan kod svih ustanova i institucija gdje je županija osnivač da funkcioniraju na najbolji način, što se odnosi na subkoordinaciju, bez obzira o kome se radi.
Predsjednik GO HDZ-a Otočca Branislav Šutić kazao je da ako se govori o aktualnoj vlasti grada Otočca, ako se govori o obećanjima tijekom izborne kampanje, da će smanjiti plaće, da je administracija u gradu prevelika, da će rasprodati aute, a sada nakon određenog vremena imamo da su dugovi onakvi kakvi nisu realno, jer im u papirima piše jedno a njihovim izvještajima drugo, što znači, ne radi se o njihovim obećanjima koja su dali već se radi i njihovim povećanjima plaća.

Branislav Šutić predsj GO HDZ Otočac
Branislav Šutić predsj GO HDZ Otočac

„Ako su spustili plaće, čemu ih sad povećavaju, to je skandalozno. Još je skandaloznije da je ova gradska vlast na zadnjoj sjednici GV projekte koje smo mi za dječji vrtić napravili, koji su se samo trebali realizirati, skinuli iz proračuna. U gradu nema investicija, nema razvoja, niti novih radnih mjesta. Gdje je budućnost mladih ljudi. Oni su napravili svoj aparat koji financiraju iz proračunskih sredstava, i svaki dan u Grad Otočac uđe 68 tisuća kn, znači da je u godinu i pol dana oko 33 milijuna kuna ušlo u proračun grada Otočca. Vi kao novinari recite meni, i oni koji slikaju kante za smeće, gdje su ta sredstva građana. Koja je investicija u gradu pokrenuta. Mi jamčimo kada dođemo na vlast da ćemo otvoriti nova radna mjesta i omogućiti budućnost mladima. Svi su naši projekti, kao vodovod prema Dabru zaustavljeni. Koji projekt, koja sredstva je Grad Otočac povukao iz Fondova EU ? Vi jako dobro znate da će HDZ na vlast u Hrvatskoj doći jako brzo, i meni kao predsjedniku GO HDZ Otočac i županu i predsjedniku ŽO HDZ Darku Milinoviću je stalo da se Grad Otočac razvija da ide u korak sa trendom i razvojem modernih gradova i da Otočac mora imati fondove i projekte s kojima se kandidirao a s kojima možemo kasnije uz pomoć naše Vlade HDZ-a povući ta sredstva“ – kazao je Šutić.
Na upit novinara da li će pokušati „isprovocirati“ izvanredne izbore u Gradu Otočcu, Branislav Šutić je kazao da nije intencija HDZ-a da isprovocira izbore, već je intencija HDZ-a da preuzme odgovornost za stanje u Otočcu, tako da će procijeniti da li je to u interesu građana Otočca. HDZ ima snagu to napraviti i preokrenuti mogućnost da preuzme i Gradsko vijeće ali i isprovocirati izbore. Milinović je dodao da nije intencija isprovocirati prijevremene izbore već skinuti ovu nesposobnu vlast na čelu sa SDP-om.
Milinović je dodao da se na portalima u zadnje vrijeme može čitati kako dušebrižnici, nekad osnivači HDZ-a, drže predavanja kako bi HDZ trebao izgledati i kako bi trebao razmišljati svojom glavom, a upravo su oni kao osnivači HDZ-a sada na vlasti su uz pomoć SDP-a. Skandalozna je odluka na GV Otočca da se povećava plaća gradonačelniku i njegovom zamjeniku, to zaslužuje i nacionalnu osudu jer ljudi danas sklapaju kraj s krajem a gradonačelnik povećava sebi plaću, kazao je Milinović.
Dražen Prša