Milinović ujedinio demokršćansko pravašku opciju u županiji

8

Gospić – Predsjednik ŽO HDZ Ličko senjske županije Darko Milinović zasigurno je jedini političar u Hrvatskoj kojem je uspjelo da za predstojeće lokalne izbore ujedini demokršćansko pravašku opciju u jednoj županiji. Nakon što je Ličko senjski HDZ potpisao koalicijske sporazume sa HSS, HSP AS, HSU danas je u Gospiću upriličeno i potpisivanje Koalicijskog sporazuma HDZ – HSS – HSP AS – HSU sa HSP-om o zajedničkom nastupu za izbor Župana i članova Županijske skupštine na lokalnim izborima 2013. godine u Ličko-senjskoj županiji. Sporazum su potpisali predsjednik ŽO HDZ LS Županije Darko Milinović i predsjednik ŽO HSP Berislav Gržanić.

milinovic_prsa_12042013–  „ politika HDZ i koalicijskih partnera je, kao što smo i najavili da okupimo kompletnu demokršćansko pravašku opciju jer držimo da u svim strankama centra i desnog centra na području LS Županije ima kvalitetnih ljudi koji mogu sudjelovati u programima za boljitak LS Županije u naredne četiri godine. Sa današnjim potpisivanjem koalicijskog sporazuma zaokružili smo jedan politički projekt jer jer poznato da HDZ zastupa takav politički projekt dugi niz godina i ovo je u stvari šlag na tortu takvog političkog projekta. Iz Ličko senjske županije šaljemo poruku kako bi demokršćansko pravaška opcija izgledala i na nacionalnoj razini za vrijeme parlamentarnih izbora ma kada oni bili. Okupili smo kompletnu demokršćansko pravašku scenu“ – kazao je Milinović.

Oglas

Milinović je ustvrdio da im ankete daju mogućnost da i sami pobjede na predstojećim parlamentarnim izborima, no na ovaj način žele pokazati sa ovim koalicijskim potencijalom još jednu dodatnu snagu HDZ-a, a to je okupljanje. Mogu sa sigurnošću garantirati da će mo imati jedan od najboljih izbornih rezultata od svih županija. Ova koalicija garantira pobjedu na izborima 19. svibnja, kazao je Milinović.

Berislav Gržanić
Berislav Gržanić

Predsjednik ŽO HSP-a Ličko senjske županije Berislav Gržanić kazao je da se nada da ovo samo nastavak dobre suradnje te da je uvjeren da je ovo pobjednička koalicija koja će podržati kandidature župana i dožupana.

Županijska skupština više ne broji 45 članova već 31, tako da će se jedan dio članova u  Skupštini odreći  HDZ, jedan dio HSS i te mandate ustupiti HSP-u. Milinović tvdi da HDZ-u nisu bitni personalni i osobni interesi jer kako se vidi HDZ i HSS upravo to i pokazali. Dodao je da je HDZ tu da okuplja kršćansko pravaški blok, i da HSP i HSP AS nisu u međusobnoj koaliciji već u koaliciji sa HDZ-om. Ovo je koalicija okupljanja a ne razdvajanja, poručio je Milinović sa potpisivanja koalicijskog sporazuma u Gospiću.

Dražen Prša