Milinović ušutkao Marasa, ovaj ostao nijem i miran kao bubica

Na danas održanoj Županijskoj skupštini osramotio se Nikola Maras. Pokušao je samo njemu prokušanim metodama usmjeriti rad skupštine na jedan primitivan način kao što je to radio u protekle četiri godine u Gradskom vijeću.

Maras drhtavim glasom i vidljivom nervozom odao da je vrlo nesiguran pred Milinovićem

Nastavak ispod oglasa

Maras je svoje metode sa Gradskog vijeća pokušao progurati na Županijskoj skupštini gdje se moglo vidjeti da je nepripremljen i da ima nelagodu i tremu. Prvo je na aktualnom satu počeo bulazniti želeći proizvesti incidentnu situaciju. Kad ga je predsjednica Marijanović upozorila da je prekoračio vrijeme odmah je htio izazvati incident. Maras je tvrdio da mu se krše vijećnička prava, ali predsjednica nije nasjela na njegove pokušaje manipulacije.

Maras sav zadihan i crven od bijesa pričao nebuloze kojima su se svi smijali

Marasova pitanja, oko izvida u ličko-senjskoj županiji te plaćanja leasinga za aute u iznosu od 3.5 milijuna kuna te još nekoliko nepovezanih pitanja dodatno je pojačavalo tremu i manjak samopouzdanja koji je bio očigledan. Maras je na današnjoj sjednici bio crven kao da je došao sa trčanja oko Gospića kao prije četiri godine. Nebulozna je izjava Nikole Marasa da je županija za aute platila leasing 3.5 milijuna kuna. Točna cifra je 140 tisuća kuna. Ovo je samo jedan od dokaza koliko nepripremljen na sjednice dolazi Maras.

Župan Milinović molio konstruktivnu raspravu, ali to Maras nikad nije znao

Župan Milinović je zamolio da rasprava bude u duhu tolerancije, ali nakon Marasovih izljeva, župan je, kako kaže, spustio se na razinu komunikacije Nikole Marasa, jer on razumije samo tu razinu komunikacije i odgovorio mu. Nakon Milinovićeva odgovora uslijedio je preokret. Maras se primirio i kao nikad do sad bio miran kao bubica.

Sam Maras priznao da su mu prijedlozi protuzakoniti

Nakon što se smirio, Maras je vrlo “tiho” predložio u povjerenstvu za javnu nabavu nešto što se krši sa zakonom i još jednom dokazao da i kada hoće nešto konstruktivno predložiti ispadne smiješan. S ovim prijedlogom je još jednom dokazao da je totalno nepripremljen i da je njegov stil samo sila i bijes. Čak ga je i župan Milinović pohvalio, ali je rekao da je taj prijedlog protuzakonit s čime su se svi članovi skupštine složili pa i sam Maras koji je priznao da je nepripremljen.

Maras dobio 400 glasova i upropastio dobru kandidatkinju SDP-a – da ima imalo morala povukao bi se, ali znamo da nema    

Na današnjoj sjednici je netko po prvi puta Marasu pokazao da sa njim zna razgovarati na način koji on propagira. Ostao je zatečen, ali je njegova rasprava o proračunu pokazala totalno neznanje. Kada je Maras počeo govoriti o povjerenju birača Milinović mu je odgovorio “Pa vi ste upropastili jednu dobru kandidatkinju SDP-a. Dobili ste 400, a ja 3800 glasova u Gospiću i vi meni govorite o biračima. Da imate imalo morala dali bi ostavku, ali vi ste kukavica i uvijek se skrivate iza tuđih leđa. Pljujete po meni zadnjih 10-ak godina, evo me sada tu, sad ste kukavica, drhti vam glas, a prozivali ste me za sve i svašta. Ovdje je vladala civilizirana rasprava do vaše pojave, a bilo je itekako žučnih rasprava, ali ne ovakvog nivoa kakav vi želite nametnuti”. Na te opaske Maras je ostao njem očito priznajući da ne može odnesti bilo kakvu pobjedu u srazu sa Milinovićem.

Korektne rasprave između Milinovića, Petrya, Dabe, Matajie, Franića, Zrinskog i ostalih

Milinović je već na prvom pokušaju ratobornom Marasu pokazao da vijećnica nije krčma u kojoj bi on razbijao, a drugi ga se bojali. Očito da je takav pristup “zaslužan” za 400 glasova koje je dobio. No međutim, vidljivo je bilo, da kada se raspravlja argumentima na jednom uljuđenom nivou (tu nema mjesta za Marasa) da rasprava može biti svrsishodna što su pokazali Milinović, Dabo, Perty, Mataija, Franić i Zrinski koji su se u raspravi suprostavljali na jedan civiliziran način.

V.I./L.O.