Ličko-senjski župan i predsjednik stranke LiPO Darko Milinović na predstojećim lokalnim izborima branit će svoju poziciju župana, o čemu je govorio gostujući u Newsroomu.

Ankete koje pokazuju da će osigurati još četiri godine mandata u Ličko-senjskoj županiji, u stranci LiPo im, kaže Darko Milinović, gode, ali ne oslanjaju se previše na njih. U županiji imaju između 1500 i 2000 članova, dodaje, što su “uspjeli u samo dva mjeseca postojanja”

“Bit ćemo hit Hrvatske ovih izbora”

Na lokalnim izborima pobjedu očekuje u Novalji, Otočcu, Senju, Gopiću, Brinju, Karlobagu… “Uvjeren sam da ćemo biti hit Hrvatske ovih izbora. U politici morate probuditi emociju, a mi smo to uspjeli. I ne samo to, morate pokazati da znate upravljati gradovima i općinama”, rekao je.

HDZ-ov izazivač trebao bi biti Ernest Petry, za kojeg Milinović kaže da ga je već pomeo na izborima. “Na političkoj sceni je koliko i ja. Mnoge u Ličko-senjskoj županiji iznenadio je izbor kandidata. Bio je u HDZ-u kad i ja. Otišao je u Hrvatski blok, pa u Most, pa u HNS, pa je bio na listi SDP-a i nedavno se vratio u HDZ. Možda s HSS-om nije surađivao”, prokomentirao je.

Milinović je pokazao fotografiju na kojoj je, kako tvrdi, oko 400 zahtjeva za ispisnicu iz HDZ-a “To su časni ljudi koji su htjeli upoznati vodstvo stranke da su nezadovoljni odabirom kandidata za lokalne izbore. Ovih dana postat će članovi najjače političke stranke desnog centra, stranke LiPO. Većina će postati ili već jesu naši članovi, a neki su se priključili i drugim političkim opcijama”, kazao je Milinović.

Na pitanje je li LiPO frakcija nekadašnjeg HDZ-a, kaže da “stranka LiPO zahvaća široki politički spektar centra i desnog centra. Od 2000 članova, samo je njih 400-njak iz HDZ-a… Naše biračko tijelo puno je šire od biračkog tijela HDZ-a”.

Ističe da je njihov fokus Ličko-senjska županija, a o Saboru zasad ne razmišlja.

L.O./N1