Milinović za RTL: ‘Osnivamo najjaču političku stranku regionalnog karaktera desnog centra’

U subotu će Darko Milinović osnovati novu stranku – stranku desnog centra “Lika, primorje i otoci” (LiPO). Osnivačka skupština održat će se u šest različitih dvorana.

O osnivanju stranke usred koronakrize te o daljnjim ambicijama u politici s Milinovićem razgovara novinarka RTL-a Nikolina Radić.

Nastavak ispod oglasa

Kakvu stranku osnivate? Kakve političke ambicije imate? Želite li biti gradonačelnik Gospića ili ostati župan? Ili imate nacionalne pretenzije?

U subotu ulazimo u povijest jer osnivamo najjaču političku stranku regionalnog karaktera desnog centra u Hrvatskoj. Ali ne libimo se i vjerojatno ćemo biti i bitan čimbenik na parlamentarnim izborima za četiri godine. Znate da su se ovdje granični mandati dobivali sa sto ili 200 glasova. Možemo nekome od sedam napraviti šest, ili od tri dva ili od jedan, nijedan, a mi možda možemo dobiti koji mandat. Ali osnovna ideja je baviti se baviti se politikom i razvojem ličko-senjske županije u cjelini.

Što se tiče mojih osobnih ambicija, o njima ćemo razgovarati kada za to dođe vrijeme…

Stranka ide na mjesto i gradonačelnika i župana?

Stranka ide na izbore i želimo pokazati vjerodostojnost na ovim izborima i mislim da ćemo u svim općinama, a sigurno u gradovima imati svoje kandidate i naravno da ćemo imati i kandidata za župana. U subotu 12.12. postajemo glavna politička markica u ličko-senjskoj županiji i najjača politička organizacija koja broji 1500 članova. Po tome smo u top 10 u Hrvatskoj.

Što znači da ste jači od konkurencije? U gradu je gradonačelnik iz HSP-a, HDZ prošli put je bio treći, kako vidite konkurenciju? Što oni pripremaju, koliko ste jaki u srazu s njima?

Mi smo i danas prva politička snaga, ne zanima nas konkurencija. Po članstvu ćemo biti najmlađa stranka u ovoj demografski opustošenoj i najstarijoj županiji. Imat ćemo četiri žene potpredsjednice, dvije od njih od 30-ak godina koje zapošljavaju desetke ljudi.

Koliko ćete članova HDZ-u?

Ne opterećujemo se time. Mi ćemo imati najbolje kandidate. Gradonačelnik može biti naš kandidat i za gradonačelnika Zagreba po svojim kvalifikacijama, naš mladi demograf u Gospiću ima bolje karakteristike od Milana Bandića i Tomaševića zajedno.

L.O./RTL