Nakon održane press konferencije Marijana Kustića i Dražena Jurkovića za komentar smo zamolili prozvanog Darka Milinovića.

Milinović:”Čudi me dvojac Kustić-Jurković koji žive u Zagrebu pa bi htjeli iz Zagreba upravljati Likom. To ne ide. Jesam li ja odgovoran što je Dražen Jurković dao ostavku na direktorsko mjesto u Zavodu za javno zdravstvo i otišao u Zagreb? To sam mogao učiniti i ja, ali mi nije bilo ni na kraj pameti ostaviti svoju Liku. Za razliku od njih ja sam ponosan na HDZ u proteklih 25 godina.”

“Kolegu Jurkovića koji je promijenio 4-5 političkih opcija izuzetno cijenim”

“Sa Kolegom  Jurković kojega izuzetno poštivam dobro sam surađivao. Kada je rušio HDZ sa HSS-om mi smo imali korektne odnose. Kada je nakon HSS—a otišao u HNS  Vesne  Pusić i  rušio HDZ opet smo korektno surađivali. Tih dana u emisiji „ Nedjeljom u 2 „ govorio je izuzetno loše o meni.  Izašao je iz HDZ – a kako je meni, a i svima drugima rekao zbog Miroslava Petryja. S njim sam jedino bio u malo zategnutim odnosima kada je bio šef stožera Stipe Mesića koji je vicevima izrugivao  prvog hrvatskog Predsjednika. Pa ljudi moji, Dražen Jurković  je hvalio više mene nego Franju Tuđmana kada mu je to bilo potrebno. Tada je meni  govorio kada sam preuzeo HDZ, da je to je taj HDZ kakvog ja zamišljam i zamolio je mene i Ivicu Čačića – Kockara da ga vratimo u HDZ uz isprike. Naravno, ja sam ga vratio u HDZ i uveo u Vladu Republike Hrvatske. Tako što se tiče Dražena Jurkovića on će opet, ako bude potrebno  nakon nekog vremena hvaliti mene, kazao je Milinović.

“Kustiću jedino zamjeram iskorištavanje tuđe tragedije za osobnu korist i to što je izgubio sve izbore na kojima se pojavio”

“Ne razumijem prozivanje Marija Kustića. Kao da je izgubio pamćenje. On je zajedno sa mnom su kreator politike HDZ –a u zadnjih 15 godina, a za svoj politički uzlet i sam govori da može zahvaliti meni, a uzlet u HNS – u Zdravku Mamiću. Tamo gdje nije bio korektan, a to je da je iskoristio tragediju gosp. Šutića i  blaćenjem njega došao je na listu za Sabor. Ono što nije dobro za njegovu političku karijeru je da je izgubio sve izbore na kojima se pojavljivao kao što će izgubiti i ove.  U konačnici to su dva moja prijatelja i trenutne tenzije će se vrlo brzo smiriti” poručio je Milinović.

L.O.