Milinović: „Zajedništvom i ujedinjenjem u nove pobjede“

3

U senjskom Domu kulture M.C. Nehajeva održan je još jedan u nizu predizbornih skupova HDZ-a i koalicijskih partnera HSP-a, HSU-a i HSS-a, kojem su uz predsjednika ŽO HDZ LS županije Darka Milinovića nazočili kandidat za gradonačelnika Grada Senja Darko Nekić i nositelj liste koalicije HDZ-HSP-HSU-HSS, kandidat za zamjenika Filip Samaržija, kandidat za župana Milan Kolić, kandidati za dožupane Ivana Tomaš i Sanjin Rukavina te predsjednik ŽO HSP-a Berislav Gržanić, predsjednica HSU Senja Jasna Čigoja te veliki broj simpatizera i članova tih stranaka.

Oglas

Nazočnima se obratio kandidat za gradonačelnika Grada Senja Darko Nekić koji je istaknuo da se program Koalicije temelji na projektima kojima u naredne četiri godine žele ostvariti uravnotežen razvoj cijelog područja. Planiran je s točno utvrđenim rokovima i sukladno njemu donosit će se gradski proračuni, s tim da će se većina sredstava prikupiti iz fondova EU, zahvaljujući velikom broju spremnih projekata i kvalitetno vođenoj i ustrojenoj Razvojnoj agenciji Senj. Ostvaren je i velik uspjeh u prethodnom mandatu, kada je iskorišteno više od tri milijuna eura iz predpristupnih fondova, lazao je Darko Nekić te dodao:

        

Darko Nekić
Darko Nekić

„ izradit ćemo urbanističke planove uređenja za područje Krasna i Jablanca i omogućiti nove investicije, urbanističke planove nove poslovne zone Klarićevac uz buduću autocestu Križišće – Žuta Lokva. U poslovnoj zoni Cestarska kuća do ljeta 2014. bit će izvedeni svi radovi na izgradnji infrastrukture, a u sljedećem mandatu izgradit ćemo i infrastrukturu u poslovnoj zoni Burnjak iznad Svetog Jurja. Mlade poduzetnike oslobodit ćemo  plaćanja gradskih poreza prve dvije godine. Drugu fazu kanalizacije Trbušnjak izgradit ćemo do kraja svibnja 2014, nakon toga i kanalizaciju u ulici Gavrana-Kozjak, planiramo realizirati šetnicu i plažu Škver do III Drage. Izgradit ćemo dom za starije osobe, urediti staru gradsku jezgru, kanalizaciju u Svetom Jurju, skijališni centar u Krasnu, sportski centar Tenis u Senju, obnoviti izgorjelu zgradu uz Gradski muzej i  proširiti Muzej, završit ćemo obnovu stare gradske vijećnice tzv. Lođe i u njoj urediti muzej tiskarstva i prostor za protokolarne potrebe Grada Senja, te izgraditi novi dječji vrtić. Početkom nove školske godine sufinancirat će se produženi boravak učenika u osnovnoj školi, program informatičkog obrazovanja učenika nižih razreda osnovne škole, a u Senju će se u suradnji s Veleučilištem Nikola Tesla iz Gospića otvoriti i stručni studij ekonomike poduzetništva. Izradit ćemo strategiju razvoja turizma za razdoblje 2013.-2020, te posebnu pozornost posvetiti komunalnoj infrastrukturi.“- rekao je Darko Nekić, iskazavši žaljenje što protuknadidati iz senjske HČSP igraju prljavo a u tome ih podržava i jedan lički portal.     

Predsjednik ŽO HSP-a Berislav Gržanić rekao je da je HSP u Senju prepoznatljiva stranka sa rekspektabilnim članstvom te odmah iza HDZ-a. Prihvatili smo činjenicu da bez suradnje sa najvećom političkom strankom u gradu i županiji i ostalim koalicijskim partnerima nemožemo i nećemo biti u mogućnosti ostvariti i realizirati zacrtane planove u sljedećem četverogodišnjem razdoblju. Ova koalicija u Gradu Senju nastala je kao rezultat kvalitetne suradnje na županijskom nivou i koaliciji stranaka centra, desnog centra, demokršćansko pravaškog svjetonadzora. Ova koalicija ima ljude, ima znanje, političke mudrosti da otvori put i osigura gradu Senju ljepšu i bezbrižnu budućnost, kazao je Berislav Gržanić.

Kandidat za župana koalicije stranaka HDZ-a, HSP-a, HSU-a i HSS-a Milan Kolić obraćajući se nazočnima podsjetio je na dane Domovinskog rata, na senjane koji su branili crtu ličke bojišnice ali i na sve one koji su dali svoje živote braneći svoju Domovinu.

        

Milan Kolić
Milan Kolić

„ ovom prilikom zahvaljujem se svojim suborcima iz grada Senja i svim senjankama koji su sa svima nama 1991. godine stali pred četnike i obranili grad Gospić, Senj, našu Domovinu. Izradili smo program razvoja LS županije do 2017. godine, koji garantira svekoliki razvoj svih djelova naše županije. Posebno mislim na izgradnju auto ceste, spoj na Žutu Lokvu, gospodarsko socijalne programe, brigu o mladima i razvoju visokog školstva, te da građani naše županije imaju standar dostojan 21. stoljeću. Današnja vlada vodi hrvatsku u propast, Milanović ne želi ni znati gdje je LS županija, ni gdje je grad Senj, no zato mi imamo znanja i sposobnosti. U četverogodišnjem mandatu HDZ-a u LS županiju je u prvoj godini uloženo preko milijardu kuna, a u godinu i pol dana ove anacionalne vlade uloženo je u LS županiju tek 8 milijuna. Projekt „Kosinj2“ sa vrijednošću 600-700 milinuna kuna, kao energetsko razvojni projekat treba omogućiti svima nama da u narednih nekoliko godina podignemo zavidan stupanj razvijenosti“ –rekao je Kolić.

Na ovim izborima pokazat ćemo jedinstvo HDZ-a i koalicijskih partnera, neka pate oni kojima smeta, mi ćemo biti ponovno pobjednici u LS županiji. Ujedinili smo sve što se može ujediniti na demokršćansko prvaškoj sceni, a onaj tko neće pristupiti demokršćansko pravaškoj sceni ne razumije što se danas događa u Hrvatskoj. Mi ćemo 19. svibnja pokazati put silaska sa vlasti aktualnoj nesposobnoj crvenoj vlasti, ovi izbori nisu bitni samo na lokalnoj razini, oni imaju nacionalni predznak“ – kazao je Milinović

Spomenuo je cjeli državni vrh koji je nedavno otišao u Jasenovac, gdje je pala nevina žrtva, ali isto tako Milinović je naglasio da taj državni vrh ne smije djeliti hrvatski narod, jer ista je žrtva ona na Blajburgu i ona u Jasenovcu.

        

Darko Milinović
Darko Milinović

„ svaki glas je važan, svaki glas koji date bilo kome drugome a ne našoj koaliciji je glas za SDP. LS županija doživljava nešto što je već i doživjela, zaobilaze nas u širokom luku, no mi smo trpili i dalje ćemo ako treba trpiti,  gradit ćemo naše gradove i općine iz naših sredstava, iz naših proračuna ali isto tako poručujemo drugu Milanoviću kojemu je Tito najveća povjesna ličnost da je nama to dr. Franjo Tuđman. Zajedništvom ćemo izgraditi ovu županiju, preuzimamo povijesnu odgovornost jer nam je demokršćanstvo ugroženo, i  mi jedino vjerujemo u prirodan brak između muškarca i žene. Ova županija i ovaj grad neka posluže kao primjer za iduće parlamentarne izbore, neka zajedništvo i ujedinjenje budu putokaz za novu pobjedu demokršćansko pravaške opcije. Milanović nezna što znači hrvatska u srcu, jer dok su naši sinovi ginuli na bojištu on je učio engleski u Americi a mi smo nosili hrvatsku pušku. Njihovo vrijeme je prošlo“ – poručio je Milinović.

Dražen Prša