Ministar Cappelli u posjetu Lovincu

Svoj posjet Općini Lovinac, ministar Cappelli započeo je radnim sastankom u općinskoj vijećnici na kojem su prisustvovali načelnik općine Ivan Miletić, predsjednik Općinskog vijeća, Josip Vrkljan i njihovi najbliži suradnici. Osvrnuli su se na razvoj turizma u lovinačkom kraju, posebno na turistički rezort u izgradnji „T-Nest“, koji će, nadaju se stanovnici Lovinca, biti od velikog značaja za razvoj općine na svim područjima. Ministar je dao konkretne savjete u vezi toga što njegovo ministarstvo može učiniti za Općinu Lovinac, te se ponudio pomoći.

Nakon radnog sastanka, ministar je posjetio gradilište „T-nest“ gdje ga je dočekao poduzetnik Goran Štrok sa svojim suradnicima. Prilikom obilaska gradilišta, ministar Cappelli je izrazio zadovoljstvo što je ovakav projekt baš u Lici gdje postoje predispozicije za razvoj turizma, pogotovo za razvoj ovakve vrste turizma kakvog u Hrvatskoj još nema. Poduzetnik Goran Štrok je predstavio projekt te najavio otvorenje za jesen ove godine, također istaknuo je odličnu suradnju s Općinom, kao i s županijom u pogledu dobivanja potrebnih dozvola za rad. Načelnik Miletić se zahvalio Štroku što je svoj projekt odlučio realizirati u Općini Lovinac te se nada da će potreba za zapošljavanjem dovesti nekoliko mladih obitelji koje će živjeti u Lovincu.

Nakon posjeta gradiištu, uslijedio je posjet Sanjkalištu-Izletištu „Cvituša“ te hostelu „Sv. Rok“ gdje su domaćini dočekali ministra s najboljim ličkim specijalitetima. Ministar im je tom prilikom naglasio kako će i oni imati koristi od Štrokovih gostiju, te da se lokalna zajednica mora potruditi oko dodatnih sadržaja koje će ponuditi gostima.

A.M./L.O.