Ministar Ćorić je vrlo zadovoljan ukupnim pomacima u Ličko-senjskoj županiji

Među brojnim izjavama ministara Vlade RH bila je jučer znakovita  i izjava ministra energetike i zaštite okoliša Tomislava Ćorića. On je nakon što je saslušao kraće izlaganje župana ličko-senjskog dr. Darka Milinovića izjavio kako su vidljivi pomaci Ličko-senjske županije u svakom pogledu te da ova Vlada namjerava i dalje pomagati ovdašnja nastojanja u stvaranju boljitka svim građanima, u očuvanju okoliša, zatim pozdravlja ulaganja u energetsku neovisnost, u gospodarstvo i njegove nositelje.

-Prije svega upućujem iskrene čestitke na sjajnom poslu koji se ovdje realizira unatoč ovim korona-okolnostima. U ovoj županiji je puno toga dato na zaštitu okoliša i komparativne prednosti koje znači toliko zaštićenih područja. Nove okolnosti su ipak dokaz da hrvatsko gospodarstvo sa svim izazovima s kojima se suočava ipak razvija i napreduje iz dana u dan. Što se tiče pozicije Vlade RH i najava o smanjuju poreza i promjeni porezne politike uvjeren sam da hrvatsko gospodarstvo i njegov privatni sektor imaju snage i sposobnosti othrvati se novim izazovima i potrebama, naglasio je ministar Ćorić. 

Nastavak ispod oglasa

Ovih dana hrvatski su mediji objavili podatak po kojemu vjetro-parkovi Senj i Brinje idu dalje s izgradnjom i dat će značajan obol u proizvodnju energije iz obnovljivih izvora.

L.O.