Ministar rada i mirovinskoga sustava dr.sc. Tomislav Ćorić posjetio je danas Ličko-senjsku županiju i održao radni sastanak sa županom Milanom Kolićem i suradnicima.

Župan Kolić se zahvalio ministru Ćoriću na dolasku u Ličko-senjsku županiju.

– Ministra smo danas upoznali sa mjerama koje provodi Zavod za zapošljavanje i došli smo do zajedničkoga zaključka da je Ministarstvo prepoznalo problematiku, poglavito ruralnih područja, kao što je Ličko-senjska županija. Čuli smo za niz mjera koje su više nego poticajne i koje moramo promovirati kroz jedinice lokalne samouprave, a poglavito sa našim gospodarstvenicima, kazao je župan Kolić.
Ministar rada i mirovinskoga sustava dr.sc. Tomislav Ćorić se zahvalio županu na gostoprimstvu.

-Tema današnjeg sastanka je sve prisutnija tema stanja nezaposlenosti i problemi sa kojima je Ličko-senjska županija u tom kontekstu suočena. Ono što veseli je činjenica da je nezaposlenost u odnosu na isto razdoblje prošle godine smanjena, kazao je ministar Ćorić.

S obzirom na strukturu nezaposlenih u Ličko-senjskoj županiji, najveći broj nezaposlenih su osobe starije od 50 godina. Ministar je ovom prigodom sa županom razgovarao i o novim programima koje će Ministarstvo uskoro ponuditi.

L.O.