Ministar Goran Marić u radnom posjetu Ličko-senjskoj županiji

Ministar državne imovine Goran Marić sa suradnicima posjetio je Ličko-senjsku županiju i održao radni sastanak sa županom dr. Darkom Milinovićem,  i svim gradonačelnicima i načelnicima s područja Ličko-senjske županije.

Tema radnog sastanka je bila primjena novog Zakona o upravljanju državnom imovinom i suradnja jedinica lokalne samouprave sa Ministarstvom državne imovine.

Nastavak ispod oglasa

Nakon radnog dijela novinarima su se obratili župan Milinović i ministar Marić.

“Ministar Marić je već nekoliko puta ovdje i možemo reći da je on na neki način ovdje domaćin. Jednom koordiniranom akcijom Ministarstva pravosuđa i ministra Marića imamo jedan fenomenalni projekt – u Gospiću će se graditi centralni arhiv za državne knjige. Ja vam kao čelnik područne samouprave mogu izraziti veliko zadovoljstvo, i ovakav zakon što se tiče decentralizacije i  razvoja RH ovakav zakon do sada nismo vidjeli. Izražavam zadovoljstvo svih načelnika i gradonačelnika i svi su izuzetno zadovoljni ovim zakonom. Zahvaljujem se ministru i Vladi RH što Hrvatsku kroz ovaj zakon decentraliziraju na najbolji mogući način. Mi sa područja županije imamo 69 zahtjeva i na najboljem smo putu da od nekretnine i zemljišta stavio u funkciju razvoja Ličko-senjske županije” kazao je župan Milinović.

Ministar Goran Marić zahvalio se županu na organizaciji današnjeg sastanka.

“Više koristi jedan ovakav sastanak nego stotinu telefonskih poziva ili dopisa. Načelnici, gradonačelnici i župan su izrazili konsenzusom zadovoljsvo ovim zakonom, jer on najviše pridonosi razvoju lokalne uprave, a najveći partner Ministarstva državne imovine su jedinice lokalne samouprave, a mi to provodeći ovaj zakon ćemo dokazati. Naš cilj je staviti u funkciju svu zapuštenu, opustošenu i otuđenu imovinu Republike Hrvatske u roku dvije do tri godine. Neke nekretnine se zakonom prenose na jedinice lokalne samouprave, dok će neke ići na tržište” kazao je ministar Marić.

L.O./N.M.