Ministar Lovro Kruščević i državna tajnica Katica Prpić/Foto: Dražen Prša

Povodom završetka Javnog poziva za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu, ministar Lovro Kuščević u ponedjeljak 8. svibnja 2017. godine boravit će u Ličko-senjskoj županiji te će tom prigodom dodijeliti Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći korisnicima tj. predstavnicima općina odnosno gradova čiji su zahtjevi za financiranje odobreni.

Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći ministar Kuščević dodjeljivat će uz prisustvo državne tajnice Katice Prpić i župana Ličko-senjske županije Milana Kolića u 13 sati u prostorijama Ličko-senjske županije ( Dr. Franje Tuđmana 4, Gospić).

U Ličko-senjskoj županiji sufinancirat će se devet projekata ukupne investicijske vrijednosti 12.940.356,68 kuna, koje su prijavile općine odnosno gradovi: Perušić, Vrhovine, Donji lapac, Gospić, Brinje, Karlobag, Plitvička jezera, Senj, Udbina.

Podsjećamo kako je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja raspisalo 27. siječnja 2017. godine Javni poziv za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu koji je bio otvoren do 24. veljače 2017. godine. Ministarstvo je 5. travnja 2017. godine na svojim mrežnim stranicama objavilo popis 336 odobrenih zahtjeva za financiranje projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda za 2017.  godinu. U Državnom je proračunu za ovu namjenu osigurano 40 milijuna kuna.

Popis svih odobrenih zahtjeva možete vidjeti na poveznici http://www.mgipu.hr/doc/Komunalno/Kapitalne_pomoci_2017.pdf.

L.O./mgipu