Ministar Malenica i državni tajnik Rukavina u obilasku pravosudnih tijela u Gospiću

U Gospiću su danas boravili ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica i državni tajnik Sanjin Rukavina. Netom prije ulaska u zgradu Općinskog suda u Gospiću dali su izjave novinarima.

-Danas smo iz nekoliko razloga u Gospiću, rekao je ministar Malenica. Prije mjesec dana predstavili smo akcijski plan za poboljšanje učinkovitosti rada sudova. To je važno jer njegovom primjenom možemo znatno ubrzati rješavanje brojnih predmeta pa tako i u Općinskom sudu u Gospiću. Unatrag nekoliko godina naše Ministarstvo je u Gospiću uložilo oko 1,7 milijuna kuna kako bi se izvršilo opremanje i stvorili kvalitetniji uvjeti za rad suda.
Istaknuo bih projekt pismohrane podataka za koji je naše Ministarstvo uložilo 25 milijuna kuna, što se financira sredstvima Svjetske banke. Danas ćemo obići i zatvor u Gospiću, razgovarati s upraviteljem i definirati eventualne probleme, uvjete rada i dogovoriti nova ulaganja u taj sustav, rekao je novinarima ministar Ivan Malenica.

Nastavak ispod oglasa

Kao čovjek čiji su korijeni u Ličko-senjskoj županiji govorio je i državni tajnik pravosuđa i uprave Sanjin Rukavina.

-Što se tiče ove županije, postoji Općinski sud u Gospiću, s pripadajućim pravnim službama. Područje grada Senja spada pod ingerenciju Općinskog suda u Crikvenici. Na taj način kroz upravu i pravosudni sustav, kao i kroz posebnu upravu, ovo Ministarstvo vodi brigu i provodi nadzore kroz pravosudne inspekcije u svim sudovima, državnim odvjetništvima i javnim bilježnicima, ali i kroz materijalno financijski dio. Na ovaj se način redovno provode nadzori kroz Zakon o sudovima, zaključio je državni tajnik Sanjin Rukavina.

L. O.